Babát tervező/váró hölgyek, anyukák! Mit szóltok az új borzalomhoz?
Gondolom sokan értesültetek már(híradóból) a Tiszafüreden történt 17éves lányról,aki az újszülött babáját otthon szülte meg,és ebbe bele is halt a pici.Mi a véleményetek?
Engem nagyon felkavart,már csak azért is,mert itt élek és látásból ismertem a lányt...
Egy másik kérdésnél már kifejtettem erről a véleményem. Megteszem ismét.
Szóval, aki otthon szül gyereket, nem valószínű, hogy saját jókedvéből teszi. Valószínű, hogy teherbe esett (védekezést most hagyjuk), az apa nem volt kíváncsi az anyukára, a babára sem, a családja sem állt mellette, bepánikolt, az tűnt megoldásnak, hogy nem vesz tudomást a terhességéről. Csak aztán megszületett a baba, mentőt meg későn hívtak. Nem ismerem a történetet, nem nézek híradót, de a környezet, család felelőssége ilyenkor elég nagy, hiába csak az "anyukát" veszik ilyenkor elő. Sok esetben az ilyen lányok szegény rétegekből származnak, internet nincs, nem tudják azt sem, hogy segítséget honnan kérjenek, a családban pedig előfordulhat erőszak is.
Én ezt nem értem. Nincs ebben a lányban felelősségérzet? Amit most fogok mondani, amiatt lehet, hogy sokan le fognak pontozni.
Én is 17 évesen estem teherbe (védekezdtünk, szedtem fogamzásgátlót, de még így is). A fiúm (most már a vőlegényem :) ) és a családom végig mellettem állt, emiatt meg sem fordult a fejemben, hogy elvetetem. Nem tudom, lehet, hogy velem volt baj, hisz még tinédzser voltam, mégis, az emberek szerint, olyan éretten viselkedtem/viselkedem, mint egy 23 éves. Amikor terhes lettem, igazából nagyon örültem neki (és a párom is), bár lehet, hogy egy velem egykorú kamasz, inkább elkeseredett volna. Végül 18 évesen megszületett a kislányom. :) Akit NEM otthon szültem és NEM hagytam magára meghalni. Imádjuk, a szemünk fénye. Igazi kis hercegnő. Tervezzük a kistesót is. :)
A lényeg, hogy egyszerűen nem fér a fejembe, hogy hogy bír egy anya egyedül hagyni a gyerekét! Én csak szegény babát sajnálom. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!