Hogyan zajlik részletesen altatás nélkül a petesejt leszívás?
Nekem is pár napja volt a petesejt leszívásom altatás nélkül. Előtte nagyon sokat keresgéltem, hogy vajon milyen lehet. De nem sok helyen találtam választ. Ezért is gondoltam, leírom a magam szemszögéből, hátha segít még valakinek.
Aztán egy kis "nyomozás" után kiderítettem, mostanában nem is olyan ritka ez a beavatkozás íly módon, mert kevésbé kockázatos, mint az altatásos. Az én orvosom pedig kész tények elé állított, altatás nem lesz... pedig mint utóbb kiderült volt elég petesejtem.
Szerencsére túl vagyok rajta, és lehet, nem bántam meg, hogy így történt, bár nagyon izgultam miatta. Szerencsére a szomszéd ágyon fekvő "sorstárs" megnyugtatott, nem lesz gond, úgyhogy már így indultam neki a procedúrának. A BMC-ben a nővérek nagyon rendesek voltak, le a kalappal előttük, érdeklődtek sokszor, mi újság. A kezelés: infúzió előtte kb fél óráig (ez egy kicsinyt fájt, mert még ilyenem sem volt), majd nyugtató injekció (így már nem is remegtem, mint a kocsonya), aztán fél 10kor a leszívás. Ez egy kicsit fájdalmas, kényelmetlen meg olyan kiszolgáltatott, még akkor is, ha ott is rendesek és megértőek voltak az emberrel. A leszívás max 10-15 perc, majd utána újabb fél óra infúzió következik, majd gyulladáscsökkentő gyógyszer. Aztán irány haza. Amikor kiment az infúziós fájdalomcsillapító hatása, akkor kezdődtek igazán a gondok. Szóval, mindenkinek ajánlom, a kezelés után az egyéni gyógyszeres jól bevált fájdalomcsillapítokat. Úgyhogy összességében nem is maga a leszívás a gond, hanem az utána következő órák. Szerencsére túlestem rajta, aztán jöhet a többi és a türelem...
Tudom, regi kerdes, de most uszom ebben a hajoban en is, donteni probalok altatas mellett vagy ellen, igy orulnek, ha valaki beszamolna ismetelten a tapasztalatokrol.
A petevezetek atjarhatosagi vizsgalathoz merten peldaul, ugyanaozn az 1-10-es skalan melyiknek hanyas fajdalom-fokozatot tulajdonitanatok? En HyCoSy-t valasztottam, maganklinikan, 2017-ben, es kb. 6-osra osztalyoznam.
Koszonom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!