Teherbeesés szoptatás alatt?
Ha nem védekeztek akkor már korábban is teherbe lehet esni. Kimutatták hogy a szoptatás csak addig véd míg max. 3 óra telik el két szoptatás között tehát max. nagyon az elején, ahogy a baba átalussza az éjjelt (szerencsésebbeknél) máris drasztikusan csökken a szoptatás fog.gátló hatása.
Egyébként nekem a harmadik babám lett szoptatás mellett (a lányomat még szoptattam 12-13-14 hónaposan már csak este meg éjjel ha felriadt de még szopizott) ennek ellenére terhes lettem a harmadikkal.
Nem védekeztünk mondjuk, tehát nem bántuk ha jön.
Érdekes egyébként mert az első babámnál amíg csak egyet is szopizott egy nap, addig nem lettem terhes a nem védekezés ellenére sem.
A szoptatás és a teherbeesés nem zárja ki egymást, ugyanis nagyon sok nő menstruál a szoptatás alatt. És az, hogy az eddigi hónapokban nem volt peteérésed, tehát vérzésed sem, az nem azt jelenti, hogy ebben vagy a következő hónapban sem lesz és ha védekezés nélkül lesztek együtt, akkor meg sem fog jönni a vérzésed és nem azért, mert még szoptatsz, hanem mert esetlegesen terhes vagy.
Szóval ha nem akartok babát, akkor védekezzetek!
Már miért ne lehetne??
Ez butaság,szoptatás alatt is van peteérés!!
És ugyanúgy teherbe lehet esni.
Én szoptatok,már a vérzésem is rendesen beállt,
éppen ezért szedek is fog.gátlót,mert két barátnőm
is szoptatás alatt esett teherbe!!!
Vagy van peteérés szoptatás alatt, vagy nincs. Van, akinek nem jön meg a mensije míg szoptat, van akinek meg megjön.
Ha nem jött eddig meg, az sem garancia semmilyen védettségre. Lehet, hogy szülés után épp az első peteérés környékén történt akcióból esel teherbe.
Tessék már tisztában lenni a biológiai alapokkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!