Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbeesés szoptatás alatt?

Teherbeesés szoptatás alatt?

Figyelt kérdés
Már csak alvás előtt cicizik a lányom. Így is teherbe lehet esni?
2013. márc. 29. 13:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen. Nagyon sok ilyet hallani, tapasztalni.
2013. márc. 29. 13:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Én viszont olyant hallottam h valakinek nincs peteérése mert még szoptat....
2013. márc. 29. 13:31
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha nem védekeztek akkor már korábban is teherbe lehet esni. Kimutatták hogy a szoptatás csak addig véd míg max. 3 óra telik el két szoptatás között tehát max. nagyon az elején, ahogy a baba átalussza az éjjelt (szerencsésebbeknél) máris drasztikusan csökken a szoptatás fog.gátló hatása.

Egyébként nekem a harmadik babám lett szoptatás mellett (a lányomat még szoptattam 12-13-14 hónaposan már csak este meg éjjel ha felriadt de még szopizott) ennek ellenére terhes lettem a harmadikkal.

Nem védekeztünk mondjuk, tehát nem bántuk ha jön.

Érdekes egyébként mert az első babámnál amíg csak egyet is szopizott egy nap, addig nem lettem terhes a nem védekezés ellenére sem.

2013. márc. 29. 13:33
 4/10 anonim ***** válasza:
3. vagyok, azt lefelejtettem hogy mensim se volt, mégis babás lettem!
2013. márc. 29. 13:35
 5/10 anonim ***** válasza:

A szoptatás és a teherbeesés nem zárja ki egymást, ugyanis nagyon sok nő menstruál a szoptatás alatt. És az, hogy az eddigi hónapokban nem volt peteérésed, tehát vérzésed sem, az nem azt jelenti, hogy ebben vagy a következő hónapban sem lesz és ha védekezés nélkül lesztek együtt, akkor meg sem fog jönni a vérzésed és nem azért, mert még szoptatsz, hanem mert esetlegesen terhes vagy.

Szóval ha nem akartok babát, akkor védekezzetek!

2013. márc. 29. 13:38
 6/10 anonim ***** válasza:

Már miért ne lehetne??

Ez butaság,szoptatás alatt is van peteérés!!

És ugyanúgy teherbe lehet esni.

Én szoptatok,már a vérzésem is rendesen beállt,

éppen ezért szedek is fog.gátlót,mert két barátnőm

is szoptatás alatt esett teherbe!!!

2013. márc. 29. 13:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Szoptatás alatt, mensi nélkül estem én is teherbe (tervezetten). Megkérdeztem azért a dokit, hogy akkor ez most hogy is van. Azt mondta, hogy nem mindenki menstruál akinek van peteérése, és nem biztos, hogy van peteérése valakinek azért, mert menstruál. Szóval nesze neked biológia óra :) Pl mondta, h volt már menopauzás kismamája is.
2013. márc. 29. 14:00
 8/10 anonim ***** válasza:
már a 6hét után teherbe lehet esni,körösztesóm 2hónappal szülés után teherhes lett,pedig 2-3óránként szoptatott.ez csak egy népi hiedelem h a szoptatás védetséget nyujt.
2013. márc. 29. 14:08
 9/10 anonim ***** válasza:

Vagy van peteérés szoptatás alatt, vagy nincs. Van, akinek nem jön meg a mensije míg szoptat, van akinek meg megjön.

Ha nem jött eddig meg, az sem garancia semmilyen védettségre. Lehet, hogy szülés után épp az első peteérés környékén történt akcióból esel teherbe.

Tessék már tisztában lenni a biológiai alapokkal...

2013. márc. 29. 15:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Szoptatás mellett várom a 4-dik babámat. A kicsi 10-hos, és elég intenzíven szopik még. A mensim a szoptatás alatt meg se jött. 3 fiú anyukája 13hkm
2013. márc. 29. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!