Aki ért hozzá, kitapasztalta már segítene értelmezni a hőgörbémet?
Ez az első hőmérős hónapom. Sajnos a munkám miatt van, hogy 3 óra eltérés is van az ébredési idő között, előfordult, hogy nem tudtam megmérni, viszont attól, hogy később kelek, nem alszom többet, mint amikor korábban, így az alvási idő nagyjából azonos minden mérésnél. Bár a ciklus.hu behúzta az ovut, és "lezárta" a ciklusomat, még nem jött meg, kicsit rendszertelen, vannak csúszások, de a nőgyógyászom szerint ennyi még belefér. Nekem nem tűnik túl biztatónak ez a görbe. Lehet az eltérő ébredések miatt? A vízszintes zöld vonal mit jelent?
Köszönöm előre is a válaszokat/segítséget!
Szia! Sajna szerintem is fals eredményt ad így a hőmérőzés. Nálunk gyerek van, aki random ébred, és hanalban még kaját kér, így úgy mérek, hogy hajnalra, átlag mielőtt ő kel, beállítok ébresztőt, mérek, és visszaalszom. Az alvásnál az a lényeg, hogy legalább 5-6 óra legyen meg, és az a fontos, hogy kb mindig ugyanakkor mérd a hődet. 20-30 perc sztem még belefér. Ha tudod, hogy a legkorábbi időpont mi, amikor kelned kell, arra érdemes a mérést ütemezni. A többi napon meg tudsz még aludni utána.
A vízszintes zöld vonal a cover line, elvileg a luterálisban az alá nem eshet tartósan a hő. De hogy pontosan hogy jön ki, arra millió változatot találtam, ráadásul minden oldal máshova húzza be.
:) Én rezgőre állítottam a telefont, bedugtam a párna alá, én ébredek, más nem.
Sok sikert :)
Még mindig nem jött meg, bár 2 napja volt egy nagyon pici. Nem is értem mi lehetett. Leálltam a hőmérőzéssel, de ma reggel megint mértem egyet kíváncsiságból... szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!