Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy vagytok ezzel? Májusra...

Hogy vagytok ezzel? Májusra vagyok kiírva és aki március után szűl annak már 2 év bejelentett munkaviszony kell.

Figyelt kérdés
Aki viszont március előttre van kiírva, annak csak 6 hónap kell bejelentve. Én 1,5 éves munkaviszonyom van, 4 órában csak.Így szülés után csak 28000-et kapok, meg 13000 családipótlékot.41000 ft-ból ki lehet jönni plusz a párom 80000 kat, és 50000 részlet is van. Én vagyok csak ilyen rossz helyzetben?Vajon a pénz elég lesz?
2009. szept. 17. 18:27
 1/8 anonim ***** válasza:

a terhességi-gyermekágyi segélyben részesült anya, akinek a biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segély igénybevételének időtartama alatt szűnt meg feltéve, hogy a terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultsága a biztosítási jogviszony fennállta alatt keletkezett és a szülést megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt

A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási idő számítása

Rendkívül fontos az a kedvező szabály, miszerint a gyermekgondozási díjra jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időnek nem kell folyamatosnak lennie.

A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időbe be kell számítani:

• a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély folyósításának idejét,

• a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok idejét

• a rehabilitációs járadék folyósításának idejét.

2009. szept. 17. 18:43
 2/8 anonim ***** válasza:

én másoltam be az elözött, most találtam az oep oldalán, nem kell 2 év csak 180 nap biztosítás vagy is fél év. Ez arra jó, ha közben volt kiesésed pár hét, hónap.

ès itt az a lényeg hogy BIZTOSÌTVA voltál-e, az mindegy hogy magad fizetted vagy a munkáltatód.

2009. szept. 17. 18:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia! Mi hasonlóan állunk, de optimisták vagyunk. Nekem sincs elég munkaviszonyom (egyetemet épphogy elvégeztem). Párom 115-t keres, igen, ez több, mint a te párod, de nekünk 63 a havi részlet. Ezért bár nagyobbak a számok, az eredmény ugyanaz, mint nálatok. Én itthon vállalható munkákkal egészítem ezt ki, és egyelőre (jól beosztva!), de nincs gond, (lekopogom). Nem nagy lábon, de szerényen, boldogan meg lehet belőle élni! Ha előre meg tudtok beszélni minden kiadást, tervezgetni és van egy kis családi segítség is (nálunk néha egy -egy bevásárlást a nagymamák csinálnak, havi 1x - azaz, mindegyik kéthavonta kerül sorra ... így éldegélünk. Nektek is boldog babázást!! :)
2009. szept. 17. 18:52
 4/8 anonim ***** válasza:
" a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok idejét" - huh, ez komoly? Bocsi, előző voltam, csak ezt én nem tudtam... köszi, hogy belinkelted!
2009. szept. 17. 18:54
 5/8 anonim ***** válasza:
28ezerből is vonnak le,25400 ft lesz belőle,13ezer se annyi,hanem 12200ból is vonnak le még adót.:(kaki dolgok ezek.
2009. szept. 17. 19:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Én most kérdeztem meg, már nem fél év, hanem 1 év folyamatos munkaviszony kell,ahhoz, hogy jogosult legyen valaki az ellátásokra.
2009. szept. 17. 19:30
 7/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudtam, 2010 május 1-től lép életbe ez a jogszabály. Vagy mégsem?
2009. szept. 17. 19:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Na, meg is találtam:

"A kormány szándékai szerint tehát a jövõben a terhességi gyermekágyi segély és a gyermekgondozási díj (gyed)

igénybevételéhez a jelenlegi 180 nap helyett 365 nap biztosításban töltött idõre lesz szükség, és a gyermekgondozási

díjat legfeljebb olyan idõtartamban lehet igénybe venni, mint amennyit a szülõ biztosításban töltött, de legfeljebb a gyermek

kétéves koráig jár.

A törvénynek ez a része - a javaslat szerint - 2010. május 1-jén lép hatályba, tehát a jövõ év április 30-ig született

gyerekekre a jelenlegi szabályok vonatkoznak."

Ha szerencséd van, előbb jön a baba, és még a régi törvény vonatkozik rátok.

2009. szept. 17. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!