Rendszertelen menstruációnál honnan tudni, hogy mikor van pé?
Akiknek rendszertelen a mensi, honnan tudják, hogy mikor van peteérés?
Csinálom az ovu tesztet, de MINDIG negatívat mutat.
Valószínű nincs peteérésed.
Nekem is volt ilyen, 6-12 hetente jött meg a mensim, változó... Rendeltem netről ovutesztet, és nap mint nap csináltam, de mindig negatív lett. Sajnos jót mutatott, nem volt peteérésem, mint utóbb a dokinál és vérvételből kiderült. Képzeld, a progeszteronom mérhetetlen volt a feltételezett ciklus 2.felében, ahol bőven 15 fölött kellett volna lennie...
Úgyhogy ne húzd az időt, doki, doki, doki!
Kedves utolsó válaszoló!
Mit kaptál erre? Sztem én is hasonló cipőben járok, most, ha majd végre megjön (aug 4 volt meg utoljára!), megyek vérvételre, majd a dokihoz vissza! Neked azóta lett baba? Köszi! Szia!
2. vagyok.
A progeszteron hiánya vagy alacsony volta legtöbbször csak következmény! Van, hogy picit elégtelen a peteérés (vagy nincs is), ezért alacsony a progi. Ekkor Clostilbegyt-et adnak, ami stimulálja az agyat, hogy jó utasításokat adjon a petefészkeknek...
Namost, teljeskörú hormonvizsgálat kell, mert sokszor nem a stressz vagy egyéb lelki tényezők okozzák az elégtelen peteérést, hanem más hormongonddal van összefüggésben. Meg kell nézni a kortizolt (mellékvese termeli), a prolaktint, a cukrot, az inzulint, és a TSH-t is. Ez utóbbi a pajzsmirigy stimuláló hormon, az sem jó, ha magas, és az sem, ha alacsony.
Amikor nem volt PÉ-em, kaptam Clostyl-t, de csak az 1. hónapban hazsnált, a másik 2- ben nem! Ezután derült csak ki, amikor alaposabb dokit találtam, hogy a TSH-m picit magas, erre kaptam gyógyszert, de épp a gyógyszeres kezelés elején teherbeestem, ami így sajnos vetéléssel végződött. :(
Azóta már beállították a TSH-t, és most van peteérés, és dolgozunk a babán... :)
De ha semmi más hormonális vagy lelki gond nincs, akkor peteérés után 2-3 nappal adnak plussz progeszteront, amit a mensiig kell szedni, ha pedig pozitív a teszt, akkor nem szabad abbahagyni, hanem az első 12 hétben szedni kell, amíg a sárgatest "táplálja" a babát, mert a méhlepény még csak kialakulóban van...
Van olyan doki, aki a Closty-val párhuzamosan automatikus felírja a progeszteronkészítményt is, hogy jó legyen a szint. Mert ha alacsony, akkor a méhnyálkahártya is vékony, nem csak a sárgatest gyengécske, és ez így mind a beágyazódást akadályozza.
Teljeskörű vérvétel és nyugalom, és akkor orvosolható a dolog!! :)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!