Már 1éve lassan,hogy ők is baba projekten vannak a párjával,de a barátnőm elég sokat dohányzik.
Én mondtam neki,hogy szerintem erősen befolyásolja a teherbe esés esélyét a cigaretta..de azt mondta majd akkor leteszi,hogyha össze jött a baba.
Nem hiszi el nekem,hogy ez miatt is lehet az,hogy nem sikerült a baba.
Szerintetek igazam van?
vagy én látom rosszul a dolgot
2009. szept. 17. 12:07
1/9 anonim válasza:
szia!
Szerintem nagymértékben befolyásolja a szervezet fizikai állapota a teherbeesést, és lehet igen hogy pont a cigi az oka annak, hogy nem esik teherbe... és mindig összeszorul a szívem ha egy cigiző kismamát látok... jó, legyen heti 1-2 szál, akkor még azt mondom ccc, de oké... csakhogy általában nem heti 1-2 szál...
2009. szept. 17. 12:11
2/9 anonim válasza:
Szerintem igazad van, a tanácsod jó volt, csak a barátnőd nem fogékony rá.
2009. szept. 17. 12:13
3/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat ,és hogyan tudnám ezt vele is megértetni?
Nekünk sikerült a baba10hós már a kislányom és mindig irigykedve mondja,hogy de jó nekünk,nekik miért nem jön össze és én ekkora szoktam neki mondani ,hogy talán a dohányzást kéne beszüntetni erre az a válasza,hogy nem olyan egyszerü azt letenni mint ahogy én azt elképzelem.Csak azt nem értem,hogy ha nem olyan egyszerü azt letenni akkor ha esetleg sikerül a baba akkor is ugyan ugy hirtelenjébe kell hogy abba hagyja a dohányzást,de nem?
Én sajnos láttam olyan kismamát akinek nagy volt a pocakja és dohányzot kb óránként gyujtott rá,nem tudom megérteni az ilyenek minek vállalják be a babát..
2009. szept. 17. 12:18
4/9 anonim válasza:
Hát nem tudom. Szerintem ez egyéni. Én is cigiztem, (sőt a párom is) mi csak egyszer nem védekeztünk, és összejött a baba.
2009. szept. 17. 13:16
5/9 anonim válasza:
Szerintem ha valakinek nehezített a teherbeesése (márpedig a barátnődnek ezekszerint igencsak az) akkor semmiféle károsító hatást nem engedhetne meg magának!!! Ha annyira szeretné azt a babát, letenné a cigit, nem igaz hogy nem!! Mondom ezt úgy, hogy én is dohányoztam, tudom miről beszélek!!! De a gyermek iránti vágy mindennél erősebb kéne legyen benne...lehet nem is akarja igazán...
Van egy barátnőm nekik a második baba nem akar sikerülni már vagy jó egy éve.
Ők is cigiznek a párjával...és közben meg "sírnak" hogy nem sikerül...hmm.
2009. szept. 17. 13:30
6/9 anonim válasza:
Mi a férjemmel nagyon akartuk a babát és le is szoktunk már 1 évvel a babaprojekt előtt. Nagyon hamar sikerült és már 3 éves a kisfiam a testvére meg 5 hetes a pocakomban. Ha valaki nagyon akarja le tudja tenni. Elég nagy motiváció egy egészséges kisbaba ahhoz le lehessen tenni.
2009. szept. 17. 13:40
7/9 anonim válasza:
A gyermekvállalás nagy felelősség. Nem csak úgy megy, hogy most elhatározom, hogy terhes leszek és kész. Én is dohányoztam. mikor megismertem a párom, akkor letettem a cigit, mert ő is akkor hagyta abba. Mikor terhes lettem, akkor már kb 2 éve nem dohányoztam. És még így is nagyon sok egészségügyi problémám lett a terhesség alatt, és a pici nem fejlődött rendesen. Ha valaki nehezen esik esik teherbe, akkor az az alap, hogy a tőle függő káros és nehezítő tényezőket kizárja. Azaz változtat az életén, lemond a rossz szokásairól. És ha még ezek után sem jön össze, akkor ráér síránkozni. Addig meg intézze el a dolgot a saját lelkiismeretével, és ne másokra irigykedjen. Az hogy sokan dohányoznak a terhesség alatt és a babának mégsincs semmi baja, az nagyon nagy szerencs. A mai világban, ilyen környezeti ártalmak mellett azok a párok is örülhetnek,hogy egézséges a gyermekük, akiknek nincsenek káros szenvedélyeik. Ez az én véleményem erről. A barátnőd, ha legközelebb nyavalyog vagy irigykedik, akkor mondd meg neki, hogy akarja jobban azt a gyereket és akkor lesz ereje letenni a cigit.
2009. szept. 17. 14:03
8/9 anonim válasza:
Nem tudom lényegében mennyivel írtam mást, mint mondjuk a második válaszoló, akinek a válaszát 100%-ban hasznosnak találtátok. Szerintem a lényeg ugyanaz, csak én jobban kifejtettem. Az én válaszom pedig csak 53%-ban hasznos. Hmmm. NAh mindegy. Azt hittem, hogy a kérdező a véleményemre kíváncsi. Az én véleményem ez (ahogy olvasom a többieké is) Akkor miért kell lepontozni?!(utolsó)
2009. szept. 17. 21:48
9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!!
utolsónak pedig:nem én pontoztam le én eddig senki véleményét nem pontoztam,de amugy se szokásom a lefelé pontozás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!