Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek a méhnyak-terhesgé...

Szerintetek a méhnyak-terhesgég ismétlődhet? (cervikális graviditás)

Figyelt kérdés

Vagyis az lenne a kérdésem, hogy nagyobb az esélye, hogy ha már egyszer volt?

Remélem nem...

1. Baba: HELLP szindróma 2 hét intenzív, de mindketten túléltük.

2. Baba: Cervikális terhesség: megszakítás a 8. héten.

3. Baba: Egy pozitív teszt és rettegés...

Köszönöm a választ!

2013. márc. 20. 14:14
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

*terhesgég= terhesség

elírtam bocsánat

2013. márc. 20. 14:14
 2/11 anonim ***** válasza:
Ez nem genetikusan, hanem véletlenszerűen előforduló rendellenesség, annak sem túl gyakori. Miután a pontos oka sem ismert, így azt hiszem az orvos sem tudja biztosan azt mondani, hogy soha többé nem fordulhat elő. Gondolom/remélem a szokottnál gyakrabban kell uh-ra menned. Ha az első leleted normális, akkor fellélegezhetsz. Ha a véletlenek játéka miatt ismétlődne, akkor sajnos te is tudod, hogy mi lesz a sorsa:(
2013. márc. 20. 14:27
 3/11 A kérdező kommentje:

igen.

köszönöm a válaszod.

rettegve várom az uh időpontját.

2013. márc. 20. 14:44
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Egyáltalán nem törvényszerű, hogy ez újra megtörténjen.

Az első ultrahang szépen meg fogja mutatni, hogy a baba méhen belül tapadt-e.

Megkérdezhetem mi az a HELLP szindróma? Bocsi, de erről még sosem hallottam.

2013. márc. 20. 15:36
 5/11 anonim ***** válasza:

Kb ez:

[link]

2013. márc. 20. 17:06
 6/11 anonim ***** válasza:
Hány hetes vagy? Megértem a félelmedet, azt hiszem úgyis feleslegesen nyugtatnálak, amíg saját szemeddel nem látod az uh eredményét. De azt azért tudnod kell, hogy a méhen kívüli terhességek összességükben is mindössze 1%-ot tesznek ki az összes terhesség között. Ezen belül a méhnyak terhesség aránya, az 1% 0,3%-át jelentik, tehát nagyon kicsi előfordulási gyakoriságot. A többszörös ismétlődése gyakorlatilag mérhetetlen, annyira alacsony számú. Kb olyan, mint ha a lottó ötös másodszori kihúzását vizsgálnák egyszer már nyerő játékosnál. A valószínűsége matematikailag nem lehet 0, de olyan kicsi, hogy szinte 0-nak tekinthető.
2013. márc. 20. 17:37
 7/11 anonim ***** válasza:

Na elolvastam, kicsit pontatlanul fogalmaznak ezzel az eklampsziával, az nem csak a magas vérnyomást jelenti, mondjuk ez most lényegtelen.

Olvasom itt, hogy összefüggésben állhat a szelénhiánnyal. Ha ettől is félsz kérdező, akkor javaslom egyél brokkolit, ha szereted, ha nem :) Egyébként baromi finomra el lehet készíteni :) Abban sok a szelén és iszonyú egészséges :)

2013. márc. 20. 17:54
 8/11 A kérdező kommentje:

A tudok valamit.Köszönöm a válaszokat. Nagyon aranyosak vagytok.

Jelentkezemh

2013. márc. 20. 22:02
 9/11 anonim ***** válasza:
17:54 a kérdés a méhnyak terhességre vonatkozik, nem a HELLP szindrómára.
2013. márc. 20. 22:19
 10/11 A kérdező kommentje:

Megírom, hátha valaki olvassa:

Epső terhesség után, amely súlyos hellppel zárult, a második csak enyhe toxémia lett l, császár a 37. Héten. A kislány 2700 grammal maga a tökély. Az utolsó négy hétben már napi öt dopegitet szedtem és még napi két másikat is, ekkor kár fehérje is volt a vizeletemben.

Most a harmadik van úton, 31 hétnél járok, napi 3 dopegittél nehezen, de tartható a 130/90. Sqjnos enyhe cukros is lettem...

Majd jelentkézem

2015. aug. 26. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!