Segitseget illetve tapasztalatokat varok toletek! Kerlek?! Ilyen nehez? Reszletek lent:
Hát, sürgősen fordulj valami jó orvoshoz! Az a gyógyszer, amit kaptál, amitől 10 nap után vmikor megjött, az nem a Clostyhoz hasonló, hanem valószínű progeszteron (Duphaston, Utrogestan vagy Norculut, stb), ami megvonásos vérzést csinál, de peteérést nem!
Én is így voltam, volt, hogy 3-4-5 hónapig nem volt mensim, vagy ha igen, akkor az 1-2nap barnázás, vagy épp 20 nap barnázás...
Elmentem dokihoz, aki TELJES KÖRŰ vérvételt kért, inzulinnal, cukorral, kortizollal, pajzsmirigyhormonnal (TSH)! Kiderült, hogy a határérték 4 helyett az én TSH-m 5, vagyis alulműködik a pajzsmirigyem, és az agyam állandóan noszogatja, hogy termeljen már hormont, és így a női nemi szervek noszogatására nem jut "energiája"... Így nincs peteérés, vagy ha van, akkor is csak valami korcs, ami nem megtermékenyíthető, és mivel apeteérés rossz, így a ciklus 2.felében a progeszteron termelés is rossz, vékony a nyálkahártya, így ha sikerül a baba, elvetélek. Ez meg is történt. 10 hónap mensi nélküli hónap után sikerült a baba, de 7 hetes koráig fejlődött csak..
Én azt javaslom, hogy menj jó nődokihoz, illetve endokrinológushoz, akinek a hormonok a szakterülete, és nézetsd meg magad alaposan!
És addig ne próbálkozzatok, mert veszélyes lehet, ha mégis sikerül a baba, attól függetlenül, hogy melyik hormonnál van eltérés!!
Mindig ilyenek voltak a ciklusaid?
Szőrösödsz?
Híztál az utóbbi időben?
Melleid fájnak, esetleg előtej jön?
Édességzabáló rohamaid vannak?
Ezek mind-mind fontosak, és mégegyszer mondom, endokrinológus!!
Én is vártam sokat, növényekkel próbálkoztam, stb, de aztán rájöttem, hogy nem várhatok a tapsra, és kezembe vettem az irányítást!
Ilyen mensivel nagyon kevés az esély, hogy 1-2 éven belül összejöjjön a baba!
2. vagyok.
A nehéz, feszülő mell tipikusan megemelkedett prolaktinszint tünete. Erre van egy egyszerű gyógyszer, szerintem irány a doki, aki vérvételből kideríti, hogy mekkora is a szint! Mert ez magától nem igazán megy le! És addig meg gátolja a peteérést!!
Mielőtt dokihoz mész, egyet tegyél meg, mert sosem lehet tudni: csinálj egy terhességi tesztet! Mert a cici attól is fájhat! Lehet, hogy volt egy kósza petéd... :) sosem lehet tudni.
Majd írj! Kíváncsi vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!