A tüneteim alapján létezik, hogy terhes vagyok?
Sziasztok,
Több, mint egy éve fogamzásgátló implantátumom van. Eddig nem is volt semmi probléma, de múlt héten erős gyomorfájással orvoshoz mentem, aki beutalt ugyan egy laborvizsgálatra, de ahogy utánaolvastam, a terhességet így nem vizsgálják.
Az egyik ismerősöm mesélte, a terhessége minden egyéb tünet nélkül, gyomorfájással kezdődött. Azóta természetesen bebújt a kisördög a fejembe, állandóan ezen jár az agyam. A tetőpont a mai nappal kezdődött, persze összeraktam minden tünetemet (éjjeli izzadások, kézremegés, émelygés, hőhullámok, bizonyos ételekre furcsán reagálok, a libidóm hol fent, hol lent, most speciel a helyemet sem találom sehol).
Az implantátumnak hála a menszeszemnek nem hihetek. Emellett esküszöm nektek, érzem, hogy "ketten vagyok".
Mennyire hihetek a tüneteknek? Létezik, hogy annyira rástresszeltem, hogy saját magamnak produkálom őket?
Válaszotokat előre is köszönöm!
A tüneteid nem "tipikusak", bármi más is lehet, nem csak terhesség.
Csinálj egy tesztet! Ha már van "tünet", akkor már biztosat mutat.
A terhességet teszt kimutatja vagy ha elmész nőgyógyászhoz, akkor ultrahangon meg lehet nézni, hogy baba van-e dologban vagy sem.
Mindenesetre semmit sem lehet kizárni, hisz semmilyen védekezési módszer nem száz százalékos, de az éjjeli izzadások, kézremegés, hőhullámok nem igen a terhesség tünetei.
Egyelőre csinálok egy tesztet,ha nem győz meg teljesen,elmegyek az orvoshoz. Az egyetlen dolog,ami miatt aggódom,hogy folyamatos hormonbevitel mellett mennyi az esélye,hogy egészséges legyen a baba?
Persze ott még nem tartunk.
"Ezekszerint ha ezek egy terhesség tünetei, akkor már biztosan kimutatható..."
Inkább mondjuk úgy, hogy több, mint valószínű, hogy kimutatná.
Vannak ugyan, akik már a beágyazódást megérzik (7-10 nap aktustól), de ez nem olyan gyakori és a tünetek sem egyeznek (barnázás, szúró, kaparászó jellegű fájdalom a méh és a petefészkek környékén, derékfájdalom...).
Ekkor még a teszt nem mutatja ki.
A terhességi teszt kb. két héttel az aktus után mutat biztosat. A terhesség korai tünetei is legelőször ekkor jelentkezhetnek, de még jellemzőbb, hogy csak 1-2 héttel a kimaradó menstruáció után (tehát aktustól kb. 5-6 hét).
Ha baba van, biztos elküldenek genetikushoz, s ő majd választ ad, hogy káros lehetett-e az implantátum vagy sem.
Egyébként: ez is folyamatosan, apránként adagolja a hormont, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!