Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit gondoltok erről a cikkről?

Mit gondoltok erről a cikkről?

Figyelt kérdés
Egy picit megijedtem mikor ezt a cikket elolvastam, mert én 17 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (Yasminelle), aminek a hormontartalma elég alacsony, most vagyok 20, de 1-2 év múlva már kisbabát szeretnénk a párommal. Kérlek ne ítéljetek el a korom miatt, most csak a cikkről kérdeznék. Az ilyen alacsony hormontartalmú fogamzásgátló gyógyszerekkel is ugyanez a helyzet, mint a régebbiekkel?
2009. szept. 14. 22:45
 1/6 A kérdező kommentje:
2009. szept. 14. 22:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én 8 évig szedtem a Mercilont, úgy lettem terhes, hogy rendszertelenül szedtem 2 hétig. Szerencsére, azóta egészséges kisfiam van. Lehet, hogy akinél van vlm alap probléma, ami mindig is megvolt, hormonzavar pl, annál megnehezítheti, dxe egyébként, nem hiszem.
2009. szept. 14. 22:51
 3/6 anonim ***** válasza:
75%
Tökéletesen egyetértek a cikkben írottakkal.A fogamzásgátlók beavatkoznak a nők szervezetébe,a hormonháztartást módosítják.Amíg nem voltak ilyen készítmények,akkor is tudtak a nők védekezni a nem kívánt terheséggel szemben.A cikkben javasolt módszerek hatékonyak,csak éppen az aktus előtt kell használni őket.És sok fiatalnak fárasztó lenne vele bajlódni.
2009. szept. 14. 22:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

43 éves vagyok. 16 éves koromban kezdtem fogamzásgátlót szedni, még az "első" előtt. Ezek már nem a hatvanas évek hatalmas hormontartalmú tablettái voltak, de még nem is a mai nagyon alacsonyak. 26 évesen, 10 év tabletta után akartink gyereket, 3 hónap alatt estem teherbe. Szopatatás alatt is gyógyszert szedtem, majd újra babát akartunk, ismét 3 hónap volt. A harmadik gyerek 4 hónap. Azóta is gyógyszert szedek.

Lehet, hogy vannak emberek akik hormonrendszerére másképp hat a tabletta, én csak annyit tudok, hogy az én orvosom félévente ellenőrizte a hormonszintemet és többször váltatott velem tablettát és mindíg hangsúlyozta, hogy milyen fontos, hogy mindíg a megfelelő tablettát szedjük.

Azt hiszem sajnos ez az amit sokan elmulasztanak.

2009. szept. 14. 22:52
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én 15 évig szedtem fogamzásgátlót, tavaly novemberben abbahagytam, március végétől elkezdtünk próbálkozni és május elején megfogant a babánk (+ előtte 10 évig dohányoztam. Novembertől szedtem este 1 folsavat, 1 C- vitamint. Igazából mi is meglepődtünk, hogy ilyen gyorsan összejött. Nem lehet tudni, hogy min múlik.
2009. szept. 14. 22:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Azzal viszont nem teljesen értek egyet, hogy eddig is tudtak védekezni a nem kívánt terhesség ellen. Persze, meg tudták oldani, de azért még pár 10 évvel ezelőtt is a fiatal anyák voltak többségben, bár azt nem mondom (és nem is tudhatom), hogy tervezett vagy becsúszott baba volt-e. De ez csak az én véleményem, és köszi hogy írtatok!
2009. szept. 14. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!