Mikor jöhet helyre gyógyszerrel a prolaktin szintem?
Májusban missedem volt.Már 5 hetesen beindult a tejtermelésem,de akkor legyintettek rám az orvosok.
Jelzem mai napig van tejem!
Voltam endokrinológusnál,végzett hormonális vizsgálatot,elvileg holnap lesz kontroll!(eltelt azóta 1 hónap).Akkor 850-es szinten volt,ez is magas.Megjegyezte,hogy nem biztos,hogy kell rá gyógyszer!
Közben múlthéten újra elmentem vérvételre mert volt egy kóbor beutalóm.
Azt hittem eldobom az agyam mert 2330 lett az érték!!!!
Gyógyszert persze mai napig nem adnak rá!!!
És várhatom a pém is,mert gondolom ennyinél már az sincs!
Közben a tsh-m is megugrott 5-re,2 hónapja 1,4 volt!
Mi lehet velem???
Mikor áll ez helyre,hogy újra babám lehessen?
Nekem is missed után ugyanez volt!
Nekem 800-as prolaktinra írtak gyógyszert, ami 30 nap alatt helyrerakott!! Kezdd el szedni te is a Bromocriptint, mert már nagyon magas a te értéked. Ha tudsz apránként emelve, csakis este 2-t szedni, az még jobb, - gyorsabban hat.
A TSH-m nekem is 5 fölé ment, aztán 1 hónap múlva már 20 fölött volt... Pajzsmirigygyulladás, kvázi "szülés" után...
Erre is kaptam gyógyszert , és már 1 a TSH-m, próbálkozunk a babával.
Keress egy jó nőgyógyászt, vagy a legjobb az lenne, ha magánban keresnél endokrinológust, hozzá vinnéd a leleteket, és ő rendberakna!
De ne várj, mert gyógyszer nélkül lehet, hogy kell 1 év is, mire ezek az értékek visszamennek!!
Kedves első!
Nekem mikor volt a misseded?
Vannak mellékhatásai a bromo-nak?
Ja és 3 mensim szépen megjött,erre most késett 4 napot és 2 nap pici barnázásom volt.Szerintem már pém sincs!
1. vagyok.
Nekem februárban volt a missedem!
Utána pihiztünk 3 hónapot, de meg sem jött, úgyhogy olyan nagy védekezési eszközökre nem volt szükség... :S
Májusban szedtem a bromot, meg utána emelt a belgyógyász a pajzsmirigytabin, és így megjött, és PÉ is van.
Ha ennyire magas a prolaktinod, akkor nem reped meg a tüsző, hiába érik, vagy olyan rossz minőségű lesz, hogy nem megtermékenyíthető.
Sajnos ezzel párhuzamban a TSH is magas szokott lenni, mivel rokon hormonok, és nekem még a baba előtt, mikor kiderült, hougy kicsit magas a TSH (4 volt az érték), már akkor barnáztam mensi helyett 10 napot! Volt PÉ, de vérzés nem. Mert ilyenkor a méhnyálkahártya olyan vékony, hogy nem nagyon van minek leválnia!
A Bromonak vannak mellékhatásai, hányinger és álmosság a leggyakoribb, na meg a szédülés. DE: ha úgy szeded, ahogy kell, akkor ebből semmit nem fogsz érezni, ahogy én sem éreztem!
Úgy van, hogy negyed gyógyszert 4 napig, felet 4 napig, és így tovább kell emelni, míg el nem éred azt az adagot, amit írtak. És nem reggel meg kaja előtt-után kell bevenni, hanem este, amikor már az ágyban vagy, alvásra készen. Így nem szédülsz, nincs hányinger, és nincs álmosság sem.
Nagyon jó gyógyszer, és ekkora értéknél tutira felírná egy jó orvos, keress egy olyat, azt javaslom!
köszönöm a válaszod!
Ma délután megyek magán endokrinológushoz kontrollra,utánna meg nődokihoz!
Remélem adnak gyógyszert mert alapból is rosszul vagyok.
Folyton fáj a fejem meg hányingerem van,olykor hányok is.
Szóval tuti beteg vagyok ettől a magas szinttől.
Még egyszer köszönöm!
Igen, ez már nagyon magas szint, ezért lehet a hányás!
Mielőbbi gyógyulást! És csak ne stresszelj, ezek a tabik nagyon jók, 1 hónap múlvára kérj kontroll vérvételt, és látni fogod a javaulást.
Bejelöltem a kérdésedet, szeretnék hírt kapni rólad többször is! :)
üdv,
1.v.
Na meg volt a kontroll látogatás az endo-nál.
Amit végeztek hormonális vizsgálatot,minden rendben van!!
Van pém,jó a prolaktinom meg minden,csak a tsh enyhén emelkedett.
Amit végeztek sztk-ban prolaktin vizsgálatot nem ér semmit azt mondta a dokim,nem kell azzal a 2000 akármennyissel foglalkozni,mert az valami össz akármicsodának a valamilye.
Szó-szó amit ők végeztek az a mérvadó és az jó.
A nőgyógyinál is minden rendben volt uh.-n semmi kóros.
Azért szednem kell 1 hónapig a bromo-t és utánna kontroll!!
Köszi mégegyszer neked!
És ezerrel próbálkozzunk! :))))
Mihamarabbi babásodást nektek is!
üdv
Örülök a jó híreknek!
A TSH is jó lett??
Muszáj leírnom, hogy 5-ös TSH-val NE próbálkozzatok, mert én ekkorával estem teherbe, és elvetéltem! A babához 1 és 2 közötti TSH KELL!! Különben nem tud kifejlődni az idegrendszere, és elvetélsz vagy fogyatékos lesz koraszüléssel! 3 meddőségi orvost kérdeztem meg, és a meddőségiben is így van, 2-es TSH-t csinálnak, addig semmi egyéb lépsé nincs a baba irányába! Tudok sajnos 4lányt is már, akik 2-szer, 3-szor, illetve 4-szer vetéltek el emiatt!
Remélem, jó a TSH-d!?
Üd,
1.v.
Nézték a Tsh-t is majdnem minden hónapban missed után.
Májusban műtét után 3 héttel: 3,1
Júliusban: 1,44
Szeptember elején: 4,92
1 hónap múlva kontrollra kell mennem,erre most gyógyszert nem kapok.
Ha babás leszek azonnal menni kell és nézik egyből a szintet és ha nem jó akkor lesz gyógyszer erre is.
Viszont ha a bromo alatt lennék babás,azt abba kell hagyni fokozatosan,mert elvileg nem jó babásan szedni.
OK, akkorm egnyugodtam! :) Úgy tűnik, jó dokit találtál, úgyhogy jó kezekben vagy! :) Bár én azért megvárnám az újabb TSH eredményt, mint már írtam, nálam vetélést okozott...
Sok sikert a "projekthez"! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!