SOS hazi praktikak! 12 hetes terhesnek mit lehet szedni influenzara?
Figyelt kérdés
Kulfoldon elek es jelenleg nincs 50 eurom hogy orvoshoz menjek... Viszont borzasztoan beteg vagyok, raz a hideg fajnak a vegtagjaim, borzaszto kohogesem van, folyik az orrom, faj a fejem. Lazam nincs. Mit tudnatok ajanlani hazilag 12 hetes terhes kismamanak?2013. márc. 13. 09:38
1/7 anonim válasza:
azt, hogy menjen orvoshoz először is, 50 euró ide vagy oda. végül is gyereket vársz...az orvos meg megmondja, mi bajod, mit szedhetsz rá, mit nem.
2/7 anonim válasza:
ezt nyugodtan, nekem anno használt. mást nem mernék, bár úgy emlékszm a második trimeszter a "leglazább". egyébként meg muszáj lesz dokihoz menned
3/7 anonim válasza:
Én is + férjem is influenzásak lettünk, ugyanazok a tüneteim, mint neked. Férjemnek a doki kizárólag algopirint írt fel! Sok pihenés, c vitamin, sok folyadék. 37 herhesen én Rubophent szedek (vény nélkül kapható), tengervizes orrspray, negro cukorka, sok tea., méz, hagyma, fokhagyma, torma. Igazán gyógyszert/antibiotikumot úgyse lehet rá szedni, ki kell pihenni! De a tüdőgyulladás szövődmény kizárása miatt nem árt, ha lát orvos. Jobbulást!
4/7 anonim válasza:
Ha nem tudsz orvoshoz menni, akkor elsősorban arra figyelj, hogy magas lázad ne legyen. Ha mégis, akkor a paracetamol tartalmú lázcsillapítók (általában) jók. Ha nincs ilyened, vagy nem ismered a hatóanyagát annak ami van, akkor inkább hűtőfürdő. Sok C vitamin, forró ital, méz, és pihenés. Jobbulást!
5/7 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat. nincs lazam se hoemelkedes. 3 napja tart ez es ma a legrosszabb... felallni se tudok ugy fajnak az izuletek. ha nem javul holnapig lehet hogy tenyleg elmegyek dokihoz... van itthon egy 2 eves kislanyom is, nehez igy pihenni is...
2013. márc. 13. 14:17
6/7 frászkarikaborsó válasza:
Rengeteg folyadék és C vitamin (az ajánlott napi adag többszörösét be lehet ilyenkor szedni) segít, hogy hamarabb átlendülj a nehezén. A lázat hűtőfürdővel, vizes borogatással csillapítsd, ha 38 fölé megy. Ha nem tudod levinni a lázad, akkor azonnal ügyelet, mert a babának lehet tőle baja! De reméljük le tudod. Ha nincs 38 felett a lázad akkor nem kell mindenképp orvoshoz menni.
7/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok, el kellett megis menni az orvoshoz mert tegnap ester 39 fokos lazam lett. Van egy jo kis tudogyulladasom! Clonamox antibiotikumot adott es a laz csillapitasra paracetamolt kell szedni.
2013. márc. 14. 17:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!