Magyarországon van lehetőség MicroSort beavatkozást kérni? Azaz befolyásolható itthon a születendő baba neme vagy mindenképp külföldre kell mennünk ha igénybe szeretnénk venni?
Köszi a válaszokat! :)
UK végülis nincs messze, majd utánaolvasok a dolgoknak.
Utolsó vagyok:
Jaj értem:) Hát ha ennyire szeretnétek egy kislányt és van rá lehetőségetek, akkor hajrá! Ha belevágtok, írd azért majd meg a tapasztalataitokat!
Amúgy próbálkoztál már a Czeizel féle praktikákkal? Sokaknak bejött...
Megírom majd, köszi a jókívánságot! :)
Próbálkoztunk már mindennel, Selnas, Czeizel, Jónás, Ericsson módszerrel és a kínai fogamzásnaptárral is.. Már a második babánál is kislányt terveztünk tudatosan, de hát.. :)
Az Egyesült Királyságban is illegális (ahogy az egész Európai Unióban). Egyébként ha legális lenne, akkor olyan nemzetközi egyezményeket sértene meg, amit aláírt az Egyesült Királyság és Magyarország is.
Legális viszont például Észak-Cipruson, Thaiföldön és az Egyesült Államokban.
Egyébként miért fontos ez neked ennyire? Azt gondolom, hogy ma már szinte semmit nem jelent a gyerek neme, a gyerek olyan lesz amilyennek a szülő neveli. A nők is dolgoznak, a férfiak is otthon maradnak GYES-en. Egyik nem sem jobb vagy értékesebb a másiknál.
Utolsónak: igaz, hogy teljesen máshogy nevelik a lányokat és a fiúkat, de ennek elsősorban kulturális okai vannak és nem a nemek közötti tényleges különbségek.
Én Angliában és Olaszországban is több évet dolgoztam babysitterként, és azt tapasztaltam, hogy mindkét orszában nagyon eltérő módon állnak hozzá a gyerekekhez, és nem csak az olasz és az angol szülők nevelési módszere között van nagy különbség, hanem avval kapcsolatban is, hogy mit tekintenek lányos és mit tekintenek fiús viselkedésnek. Egy átlagos viselkedésű olasz kisfiúra Angliában valószínűleg azt mondanák, hogy lányosan viselkedik, ami nem igaz, csak a két országban mást tulajdonítanak lányos és mást fiús viselkedésnek.
Ez nagyon sok mindenben megnyilvánul a szülők és a gyerekek viselkedésén is, de nem akarok túl hosszú lenni, ezért csak 1-2 példát írok.
Ilyen példaul a sport, amire úgy gondolnak Angliában, hogy egy fiúnak szüksége van rá, hogy levezesse az energiáját, hogy mozogjon stb. Olaszországban ezt nem így gondolják. Angliában a legtöbb fiú sportol, a szülők iskola után a fiúkat elviszik úszni, focizni, rögbizni a nagyobb városokban, vidéken pedig gyakran összejárnak focizni. Olaszországban ezzel szemben nem hogy általánosan bevett gyakorlat lett volna, hanem egy olyan kisfiút sem ismertem, aki sportolt volna (sőt, Olaszországban nincs tesi óra sem az iskolában), ott az a szokás, hogy az iskolából hazatérő gyerek megírja a leckéjét, uzsonnázik/vacsorázik, vacsora után pedig kimegy játszani(és nem sportolni) az udvarra, kisebb városok esetében a főtérre, vagy a játszótérre a barátaival, akik általában vegyesen fiúk és lányok (Angliában ezzel szemben nagyon ritkán látni együtt játszani fiúkat és lányokat és itt nem csak a sport tevékenységekre gondolok).
Az óvodáskorú gyerekek is teljesen máshogy viselkedtek velem: míg Angliában a fiúk lényegesen kevesebbet beszéltek hozzám, inkább videójátékoztak, meg egyéb játékokat játszották (illetve játszattak velem is), a lányok azt szerették, ha mesét olvastam nekik és lényegesen többet beszélgettek velem. Az olasz fiúk viszont nem hogy az angol fiúkat, de még az angol lányokat túlbeszélték, játékokkal ritkán játszottak (különösen egyedül), de viszont folyamatosan beszélgettek velem (gyakran szóhoz sem jutottam, mert mire értelmeztem volna, hogy mit mondtak, már belekezdtek egy új témába), kérdezték, hogy ez meg az micsoda és ehhez hasonlókat.
Szóval a helyzet az, hogy én úgy gondolom, hogy a viselkedés szempontjából nem az a döntő, hogy valaki fiú vagy lány, hanem az, hogy hogyan nevelik és mik az elvárások. És persze a gyerek személyisége is nagyon döntő, mert vannak olyan gyerekek, akik mindig a saját fejük után mennek, mindig azt csinálják amit ők akarnak, na azok biztosan nem fognak úgy viselkedni, ahogy egy fiútól vagy egy lánytól elvárná az emberek többsége (Ezt már csak a saját példámon keresztül is tudom, ugyanis én pont ilyen gyerek voltam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!