Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A fogamzas gátlo bevetele...

A fogamzas gátlo bevetele utan egyböl együtt lehetek a parommal? Vagy kell varni hogy hasson a gyògyszer?

Figyelt kérdés
Aza helyzet hogy soha nem szedttem fogamzas gatlot,ezert nem tudom!3honapos a kisbabank,de megint eleg furan erzem magam!Nem tudom hogy lehete eselye hogy megint terhes legyek.
2013. márc. 10. 21:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"A ...... szedését a ciklus első napján (azaz a menstruáció első napján) kezdje el. Ha a ....... szedését a menstruáció első napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az első hét napon további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia."

Ha ezt írja a betegtájékoztató, akkor szerinted mennyit kell várni az első szem bevétele után. Mert szerintem semennyit. Nem tudom ezt a 3-4 órát honnan szeded.

2013. márc. 10. 21:30
 12/19 anonim ***** válasza:
Minden gyógyszernek annyi kell, hogy felszívódjon. Ha azonnal hatna, akkor nem kéne a bevételt követő 4 órában történő hasmenés, hányás esetén pótolni, nem?
2013. márc. 10. 21:31
 13/19 A kérdező kommentje:
Nemetorszagban lakuknk nem reg koltoztunk ide.En nem beszelek nemetul ezert nem tudok a betegtajekoztatora hivatkozni!A ferjem beszel nemetul de csak annyit ami a munkajaval kapcsolatos!Termeszetesen a babat megtartanank szoba se johet abortusz!Bocsi mindenkitol de nincs ekezetem!Nagyon koszonom hogy ilyen segito keszek vagytok!
2013. márc. 10. 21:34
 14/19 anonim ***** válasza:

Leírja a betegtájékoztató, hogy azonnal hat. Ezzel nem tudom egy laikusnak miért kell vitatkozni. Nyilván, ha kihányja valaki akkor nem szívódik fel, de a kérdező nem írta, hogy kihányta, tehát felszívódott neki és a gyógyszer megakadályozta a későbbi peteérést. Ha szabályosan szedte a gyógyszert és mégis terhes lett, akkor bele esett a hibaszázalékba.

(Természetesen így, hogy a Kérdező nem válaszol ez csak találgatás, mert nem tudjuk mit szed és mikor kezdte el)

2013. márc. 10. 21:37
 15/19 anonim ***** válasza:
Igen azért szívódott fel, mert nem hányta ki. De ha szexelsz a bevétel után 10 perccel, és pont van egy spontán peteérésed, akkor tökmindegy, hogy kihánytad, vagy nem, az még nem hat, és ha már peteérés van, nem is fog. De erre tényleg nincs sok esély, de azért megtörténhet. Szóval én nem zárnám ki a terhességet, ebben az esetben. Persze, aztán lehet, hogy én vagyok a hülye, de ez nekem így logikus.
2013. márc. 10. 21:42
 16/19 anonim ***** válasza:
Nekem meg az a logikus, hogy elfogadom, amit a betegtájékoztató ír, márpedig abban nincs olyan, hogy 3-4 órát kell várni a gyógyszer bevétele után. De nem kell egyet értenünk.
2013. márc. 10. 21:50
 17/19 anonim ***** válasza:
Ez az, a betegtájékoztató nem azt írja, hogy az első szem bevétele után 3-4 órával hat a tabletta, hanem, hogy azonnali védettséget nyújt (ha az 1. napon szedik be), szóval ez hülyeség.
2013. márc. 10. 22:02
 18/19 anonim ***** válasza:
Hát jó, végül is igaz. Mondjuk nem tudom ki az, akinek van undora a vérzés közben szexelni. :) Szerintem a kérdezőnek még nem jött meg.
2013. márc. 10. 22:06
 19/19 anonim ***** válasza:
Legtöbb tájékoztatóban az van, ha a menstruáció első napján kezded szedni, akkor azonnal véd. Nekem 2 nőgyógyász is azt javasolta, bármikor kezdem el szedni, legalább 3-4 héten keresztül még alkalmazzak kiegészítő védekezést, biztos, ami biztos.
2013. márc. 10. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!