Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Most olvastam vhol, hogy aki...

Most olvastam vhol, hogy aki teherbe akar esni, az nem tarthat macskát, mert betegséget hordoz! Igaz ez?

Figyelt kérdés
2013. márc. 10. 18:09
 1/8 anonim ***** válasza:

Jajj, most fáradtam le, ahogy ezt a kérdést elolvastam...

Igen, a macska betegségeket hordoz, ugyanúgy, ahogy még sok más állat is. Attól, hogy valakinek macskája van, még teherbe eshet, nem tiltja semmi, csak kicsit jobban oda kell figyelni a higiéniára. És a macska továbbra is megtartható, nem kell megválni tőle...

2013. márc. 10. 18:16
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem van cicám, kutyám, csincsillám, és az első próbálkozós hónapban sikerült a baba:) szerintem butaság, moss kezet mindig,ennyi az egész:-)

Minden után kezet mosok, nem puszilhatom őket, így nem lesz semmi baj sem:)

Üdv. 11+2hkm

2013. márc. 10. 18:16
 3/8 anonim ***** válasza:
nem teljesen igaz. van egy betegség, amit a macska hordoz, terhesség alatt ne is ajánlják, h érintkezz pl macskaalommal, ilyesmivel. de akinek macskája van, az általában átesik a fertőzésen, amitől kezdve védettséget élvez, tehát újra nem kaphatja el. csak annak van veszélye, ha terhesség alatt kapod el a fertőzést. én pl macsekok között nőttem fel, mert anyu imádja őket. 19 évesen elkerültem otthonról, azóta nincs macska a közelemben. most teherbe estem. elvégezték a vizsgálatot, azt mondták, h rég átestem eze a fertőzésen, ami a legjobb, mert várandósan így már tuti nem kapom el. ha teherbe esel, kérd, h mindenképp szűrjenek erre is. ha már átestél rajta, maradhat a cica. a gond akkor van, ha vmi miatt még nem fertőzött még meg a macsek, mert félő, h akkor a terhesség alatt fog
2013. márc. 10. 18:19
 4/8 anonim ***** válasza:

A toxoplazma betegség miatt riogatják ezzel a kismamákat.

A macska (is) lehet hordozója ennek a betegségnek (vírus v baktérium azt nem tudom most hirtelen), és ez át tud kerülni emberre is, nagyon szélsőséges esetekben okozhat halvaszülést. Ha valaki régóta tart macskát, valszínűleg már átesett ezen a fertőzésen, és ezzel egy életre védett. Ha biztonságban szeretnéd magatokat tudni, csináltass már most egy toxoplazma szűrést. Ha negatív, akkor érdemes a macsektól távol tartani magad. Pl ne te tisztítsd terhesség alatt az alomtálat, valamint ha ezt más csinálja, lehetőleg sűrűn tegye, és ne másszon a kajádba, meg ne nyalogasd :) (ezt azért mondom mert van aki puszilkodik a macskával-én is)

Am. nemcsak macskától lehet elkapni, hanem pl ha ezzel fertőzött húst eszel.

2013. márc. 10. 18:22
 5/8 anonim ***** válasza:

Az egy elég fontos részlet, hogy ezért sem szabad nyers húst/tojást enni ilyenkor (tatárbifsztek, tükörtojás, lágytojás). Mert ugye abban van ez a baci benne.

De ha a macskád nem kijáró, nem vadászik, nem eteted nyers hússal, akkor ő sem kapja el, kvázi neked sincs mitől tartanod. Az alomba se kerül bele, ha nem evett nyers húst a cicád. Tehát a tipikus házi, benti cicák nem veszélyesek. Ez egy régi riogatás, amit még mindig sokan szeretnek használni. Amúgy is kezet mosol ha eszel, és metrózás után, nem? Na ezután is tedd, főleg ilyen influenzás időszakban.

2013. márc. 10. 18:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Így van a toxoplasma miatt. A macska terjeszti, ő adja át pl. a kutyának is, embernek is. Terhesség alatt szűrik, ha pozitív, akkor érdemes az egész terhesség alatt mindenfajta kutyától, macskától távol maradni.
2013. márc. 10. 18:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Utolsó, ez nem egészen így van. Ha pozitív akkor az azt jelenti, hogy már átesett fertőzésen. (természetesen a tisztaságra ettől függetlenül figyelni kell)

Akkor LEHET nagyobb baj, ha friss a fertőzés, tehát terhesség alatt lett pozitív, de az orvosok már ezt is figyelik és egyből gyógyszert adnak rá, nehogy baj legyen.

Mint az egyik válaszoló is megírta, ezért kell kerülni a nyers tojást, húst, kezeletlen sajtokat ilyeneket, mert azok éppúgy fertőznek (az orvosom szerint még inkább fertőznek mint a macskák)

Figyelni kell a cicák tisztaságára, egészségére (féreghajtás, tisztán tartás stb) és persze az alommal nem neked kéne foglalkozni.

2013. márc. 10. 18:57
 8/8 anonim ***** válasza:
A macskáktól ellehet kapni a toxoplasma fertőzést ami veszélyes a magzatra, de aki már korábban átesett rajta annak nem okoz gondot. Aki terhesen is érintekzik macskával annak ellenőrzik közben vérvételből. Egyébként ezt a betegséget akár mosatlan zöldségektől is ellehet kapni már úgy is ha csak a hűtöben vannak és belélegzed.
2013. márc. 10. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!