Terheségi tesztekre miért irják hogy beágyazódás után kimuttatható a terheség?
A kérdést értem, de amit hozzáfűztél az teljesen zavaros. Tulajdonképpen mit szeretnél tudni?
Azért van ráírva, hogy beágyazódás után mutatja ki, mert ezek a tesztek a hcg hormont mutatják ki. Hcg hormon meg alapesetben a beágyazódás befejeződését követően kezd termelődni.
Mivel azt úgysem látod, mikor kezdődik és fejeződik be a beágyazódás, illetve gyakran előfordul, hogy már a beágyazódás során is termelődik a hormon, így simán lehet, hogy a megtermékenyülést követő 7-10. nap már látszik a csík. De ez nem általános.
Azért azt írják rá szerintem mert az sokkal konkrétabb meghatározás mint az hogy a menstruáció várt napján meg ilyesmi, mert megtermékenyülés nem csak pont középidőben történhet ugyebár hanem bármikor és ahhoz képest is a beágyazódás 7-12 napig bármennyi lehet. Szóval az sokkal kevésbé téveszthető időpont mint pusztán az hogy mikorra várod.
Pl. nekem 2 terhességem is ( a 3ból) nem ciklus közepén fogant hanem egy héttel később tehát amikorra vártam a mensit akkor még hiába csináltam tesztet semmit se mutatott, még 2-3-4 nap múlva sem hanem csak mikor már 1 hete késett, akkor kaptam pozitivat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!