Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért nem húzta/húzza be a...

Miért nem húzta/húzza be a ciklus.hu az ovumat?

Figyelt kérdés

Görbém:

[link]

Úgy gondolom, hogy 1-én vagy 3-én lehetett ovum.

Azért nem voltunk együtt, mert sajnos összeszedtem nyilvános wc-n egy fertőzést, ami miatt inkább úgy gondoltam, hogy megcsinálom a kúrát (amit a doki írt fel) és "pihenünk" egy kicsit.

Szóval én attól még követem a hőmérsékletemet és szerintem nagyon "szép" a görbém.

2013. márc. 4. 12:37
 1/10 anonim ***** válasza:

Én a 3-ra tippelek, de arra is csak akkor, ha holnap már még följebb megy a hőd. És mivel azóta még csak 1 nap telt el, ezért a rendszer még nem "látja", nincs mire alapoznia.

Ha 3-án megvolt az ovu, akkor 2-3 nap múlva behúzza a vonalat.

2013. márc. 4. 13:03
 2/10 A kérdező kommentje:

A hő akkor is feljebb megy, ha nem volt együttlét, tehát megtermékenyítés?

Valamint, ha a hő felmegy és utána "lezuhan", akkor már biztos, hogy megfog jönni?

Bocs, ha butaságokat kérdezek!

2013. márc. 4. 13:42
 3/10 anonim ***** válasza:

A luteális szakaszban mindvégig magasabban van az ébredési hő a follikulárishoz képest, akár történt megtermékenyülés, akár nem. (persze előfordulhatnak anovulatorikus ciklusok is, olyankor nem megy fel a testhő, de a végén ugyanúgy jelentkezik a menstruáció...)

Ha a hő lezuhan - ahogyan te is írtad -, akkor azt is jelentheti, hogy késői peteérés/ovuláció van. Mint ahogyan a te esetedben is látható, hogy a 13. cn környékén már egyszer próbálkozott a szervezeted. Ilyenkor kb. 12-16 nappal (egyénenként változó) kitolódik a ciklus és majd csak azt követően jön meg a vérzés.

De akár lehet beágyazódásos hőleesés, persze csak abban az esetben, ha előtte 7-10 nappal biztosan megtörtént az ovuláció. De ilyenkor az ezt követő napon vissza felugrik a hő egy magasabb tartományba. Ilyenkor nem jön meg a vérzés, de pecsételés előfordulhat.

Remélem, nem felejtettem ki semmit.

2013. márc. 4. 14:14
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem vagyok egy nagy görbe-guru, de ennyire egyenes görét ritkán látni ezen az oldalon. Nem húzza be, mert nem volt. Az, hogy 1-2 tizedet emelkedett, egy dolog, de nem meggyőző. Nézd meg ezt az oldalt:

[link]

2013. márc. 4. 14:43
 5/10 A kérdező kommentje:

Most akkor ezek szerint baj van a szervezetembe és beteg vagyok? Tehát nincs peteérésem? Vagy mi?

Gond van a görbémmel? Méghozzá nagy? :/

2013. márc. 4. 15:04
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha szerinted most volt PÉ-d akkor nem kell félni, ha a napokban egyre feljebb megy a hő, akkor volt peteérés szerintem. nem mindenkinek esik annyira le. utólag fogja behúzni a rendszer, majd ha már emelkedett és ezt látja.
2013. márc. 4. 15:08
 7/10 A kérdező kommentje:

[link]

Ez az előző havi, de itt nem mértem percre pontosan. 1 órás eltérések is előfordulhattak.

pl. 6:30 helyett 7:15-kor mértem vagy 7:20 helyett 6:10kor.

Most azért odafigyeltem az időre, ezért lett ilyen egyenes, de akkor ezek szerint óriási baj van és nem vagyok képes a teherbeesésre :(

Én mindjárt elsírom magam ..

2013. márc. 4. 15:09
 8/10 A kérdező kommentje:
Én tényleg azt hittem, hogy ez egy "szép" görbe és nincsen semmi problémám.
2013. márc. 4. 15:10
 9/10 anonim ***** válasza:

Azért még ne temesd magad, nincs itt akkora nagy baj! Persze egy 3. és egy 21. napi hormon vizsgálat nem ártana, abból egy jó orvos/endokrinológus nagyon sok mindent kideríthetne. Na meg persze egy uh, hogy kizárható legyen bármiféle fizikai elváltozás.

Belinkelem az egyik tavalyi görbémet - ami igencsak rendhagyó volt -, hátha megnyugtat egy kicsit, hogy nem vagy egyedül a problémáddal. (ebben a ciklusban 3. nekifutásra sikerült csak az ovulációm)

[link]

2013. márc. 4. 15:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem se temesd magad. 3. és 22. napi hormonsort amúgy is minden babát tervező nővel csináltatnék. Lehet, hogy teljesen jó a görbéd, én már láttam ilyen terhesgörbét is. Ha meg véltelenül tényleg van valami betegséged, akkor tuti kapsz rá gyogyót, kezelést, és hamar rendbe jössz! Nekem pm alulműködésem, inzulinrezisztenciám és PCOS-em van, és csakazért is babás leszek!!! :)
2013. márc. 4. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!