Miért nem húzta/húzza be a ciklus.hu az ovumat?
Görbém:
Úgy gondolom, hogy 1-én vagy 3-én lehetett ovum.
Azért nem voltunk együtt, mert sajnos összeszedtem nyilvános wc-n egy fertőzést, ami miatt inkább úgy gondoltam, hogy megcsinálom a kúrát (amit a doki írt fel) és "pihenünk" egy kicsit.
Szóval én attól még követem a hőmérsékletemet és szerintem nagyon "szép" a görbém.
Én a 3-ra tippelek, de arra is csak akkor, ha holnap már még följebb megy a hőd. És mivel azóta még csak 1 nap telt el, ezért a rendszer még nem "látja", nincs mire alapoznia.
Ha 3-án megvolt az ovu, akkor 2-3 nap múlva behúzza a vonalat.
A hő akkor is feljebb megy, ha nem volt együttlét, tehát megtermékenyítés?
Valamint, ha a hő felmegy és utána "lezuhan", akkor már biztos, hogy megfog jönni?
Bocs, ha butaságokat kérdezek!
A luteális szakaszban mindvégig magasabban van az ébredési hő a follikulárishoz képest, akár történt megtermékenyülés, akár nem. (persze előfordulhatnak anovulatorikus ciklusok is, olyankor nem megy fel a testhő, de a végén ugyanúgy jelentkezik a menstruáció...)
Ha a hő lezuhan - ahogyan te is írtad -, akkor azt is jelentheti, hogy késői peteérés/ovuláció van. Mint ahogyan a te esetedben is látható, hogy a 13. cn környékén már egyszer próbálkozott a szervezeted. Ilyenkor kb. 12-16 nappal (egyénenként változó) kitolódik a ciklus és majd csak azt követően jön meg a vérzés.
De akár lehet beágyazódásos hőleesés, persze csak abban az esetben, ha előtte 7-10 nappal biztosan megtörtént az ovuláció. De ilyenkor az ezt követő napon vissza felugrik a hő egy magasabb tartományba. Ilyenkor nem jön meg a vérzés, de pecsételés előfordulhat.
Remélem, nem felejtettem ki semmit.
Nem vagyok egy nagy görbe-guru, de ennyire egyenes görét ritkán látni ezen az oldalon. Nem húzza be, mert nem volt. Az, hogy 1-2 tizedet emelkedett, egy dolog, de nem meggyőző. Nézd meg ezt az oldalt:
Most akkor ezek szerint baj van a szervezetembe és beteg vagyok? Tehát nincs peteérésem? Vagy mi?
Gond van a görbémmel? Méghozzá nagy? :/
Ez az előző havi, de itt nem mértem percre pontosan. 1 órás eltérések is előfordulhattak.
pl. 6:30 helyett 7:15-kor mértem vagy 7:20 helyett 6:10kor.
Most azért odafigyeltem az időre, ezért lett ilyen egyenes, de akkor ezek szerint óriási baj van és nem vagyok képes a teherbeesésre :(
Én mindjárt elsírom magam ..
Azért még ne temesd magad, nincs itt akkora nagy baj! Persze egy 3. és egy 21. napi hormon vizsgálat nem ártana, abból egy jó orvos/endokrinológus nagyon sok mindent kideríthetne. Na meg persze egy uh, hogy kizárható legyen bármiféle fizikai elváltozás.
Belinkelem az egyik tavalyi görbémet - ami igencsak rendhagyó volt -, hátha megnyugtat egy kicsit, hogy nem vagy egyedül a problémáddal. (ebben a ciklusban 3. nekifutásra sikerült csak az ovulációm)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!