Most akkor mégiscsak jobb az Elevit?
Én az elején szedtem Gravidát, már a terhesség előtt 2 hónappal elkezdtem, mert 2 évig nem jött össze a baba.
Nekem a Gravida bevált.
Elevitet is szedtem a terhesség végén, jó nagy babám született. (4450g)
Mind a kettő jó.
Nekem pl. az orvosom nem javasolta a terhesvitamin napi szedését..'ha nem akarsz 20kg-t hízni'. Mindegyik orvos más.
Mondjuk szedem (Elevit-Gravida felváltva), mert nem érdekel a súlyom. (egyébként nem is híztam drasztikusan)
Azért az Elevitet javasolja mindenki, mert ez az a vitaminkombinció, amit világviszonylaban teszteltek, többek között itt, Magyarországon is, terhes kismamákon. A kontrollcsoportban már 6 idegcsőzáródásos kisbaba született, míg a másik komponens szedők között egy sem. Ekor leállították a vak kísérletet - maguk a kísérletet vélgző orvosok sem tudták, hogy melyik csoport pontosan mit szed -, és kiderült, hogy az egészséges kisbabákat zülő nők csoportja azt a kombinációt szedte, amit ma Elevit néven ismerünk. Ez alig 15 éves felfedezés.
Azóta már sokféle terhesvitamin-kombinációt állítottak eő különféle gyógyszergyárak. Pl a Gravida, ami a magyar nőknek nagyon jó, mert van benne jód, míg a magyar vizek egytől egyik jódszegények.
Én azt mondom, nem az a lényeg, hogy melyiket szeded, hanem az, hogy valamelyiket szedjed, mégpedig már a fogantatás előtt egy hónappal! ha csak akkor kezded el sedni, amikor már tudsz a babáról, már lehet, hogy késő. A terhesvitaminokban lévő folsav és egyéb B-vitaminok az idegcső-záródásos rendellenességek 92%-át védik ki, de az idegcső kb akkor kezd záródni, amikor a legtöbb kismamának kimarad a vérzése, és pozitívat tesztel. Ha csak ekkor kezd folsavat vagy terhesvitamint szedni, akkor lehet, hogy már elkésett...
Én az első terhességem előtt elkezdtem szedni az Elevitet.
3 hónapra rá összejött a fiam. 12 hét után 2naponta szedtem,mellette Magne B6-ot.
Próbáltam több zöldséget,gyümölcsöt enni,egészségesebbeket főzni.Nem mindig sikerült.
Most a második babánál szintén Elevitet kezdtem szedni,dettó 3 hónap után összejött.Most is szedek mellé Magne B6-ot is,és sok gyüm-zöldség.
De most arra is figyelek,hogy jódozott sót használok a főzéshez,és váltva iszok többféle ásványvizet.
Első gyerekkel 18 kg-t híztam ,de 35 hétre szültem.Most 12 hetes vagyok,és még nem kezdődött el a hízás,nem is érzem,hogy sokat ennék.Rendszeresen bicajozok is (ovi oda-vissza 2km)
Ennyi mozgás elég is,úgy érzem,szóval azt gondolom,hogy mindenki szedje azt ,amit jónak lát,vagy amit olyan ember ajánl neki,akiben megbízik.
Valami kell,nem elég magában az egészséges táplálkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!