Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Most akkor mégiscsak jobb az...

Most akkor mégiscsak jobb az Elevit?

Figyelt kérdés
Eddig úgy tudtam, hogy mindegy melyik terhesvitamint szedem babatervezéskor, de kiváncsiságból tegnap megkérdeztem a neten Hamvas doktort, aki azt írta, hogy tervezett terhességtől 12. hétig Elevitet szedjek, utána bármelyik terhesvitamin jó. Szerintetek?
2009. szept. 8. 11:37
 1/9 anonim ***** válasza:

Én az elején szedtem Gravidát, már a terhesség előtt 2 hónappal elkezdtem, mert 2 évig nem jött össze a baba.

Nekem a Gravida bevált.

Elevitet is szedtem a terhesség végén, jó nagy babám született. (4450g)

2009. szept. 8. 11:47
 2/9 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs ki az a Hamvas doktor. Számomra, az, hogy ezt javasolja még nem jelenti egyértelműen azt, hogy csak és kizárólag ez a jó. Igazából nem hiszem ezt, hogy a magzatvédő vitamin fajtája érdemben bármit is befolyásolna.
2009. szept. 8. 11:52
 3/9 anonim ***** válasza:

Mind a kettő jó.

Nekem pl. az orvosom nem javasolta a terhesvitamin napi szedését..'ha nem akarsz 20kg-t hízni'. Mindegyik orvos más.

Mondjuk szedem (Elevit-Gravida felváltva), mert nem érdekel a súlyom. (egyébként nem is híztam drasztikusan)

2009. szept. 8. 12:07
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is jó mind a 2. Hizni pedig nem a terhesvitamintól fogsz hanem attól amit megeszel. Én 2 terhesség alatt szedtem terhesvitamint (nem elevitet), 13 kg-t hiztam ami normálisnak számit.
2009. szept. 8. 13:05
 5/9 anonim ***** válasza:
Én majd 4 hónapja szedem az elevitet, és nem híztam még egy dekát sem.
2009. szept. 8. 14:51
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is elevitet szedtem az első babámmal,én sokat híztam tőle, de a babám nem volt olyan nagy.Most is azt kezdtem el.
2009. szept. 8. 15:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Azért az Elevitet javasolja mindenki, mert ez az a vitaminkombinció, amit világviszonylaban teszteltek, többek között itt, Magyarországon is, terhes kismamákon. A kontrollcsoportban már 6 idegcsőzáródásos kisbaba született, míg a másik komponens szedők között egy sem. Ekor leállították a vak kísérletet - maguk a kísérletet vélgző orvosok sem tudták, hogy melyik csoport pontosan mit szed -, és kiderült, hogy az egészséges kisbabákat zülő nők csoportja azt a kombinációt szedte, amit ma Elevit néven ismerünk. Ez alig 15 éves felfedezés.

Azóta már sokféle terhesvitamin-kombinációt állítottak eő különféle gyógyszergyárak. Pl a Gravida, ami a magyar nőknek nagyon jó, mert van benne jód, míg a magyar vizek egytől egyik jódszegények.

Én azt mondom, nem az a lényeg, hogy melyiket szeded, hanem az, hogy valamelyiket szedjed, mégpedig már a fogantatás előtt egy hónappal! ha csak akkor kezded el sedni, amikor már tudsz a babáról, már lehet, hogy késő. A terhesvitaminokban lévő folsav és egyéb B-vitaminok az idegcső-záródásos rendellenességek 92%-át védik ki, de az idegcső kb akkor kezd záródni, amikor a legtöbb kismamának kimarad a vérzése, és pozitívat tesztel. Ha csak ekkor kezd folsavat vagy terhesvitamint szedni, akkor lehet, hogy már elkésett...

2009. szept. 8. 16:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Én az első terhességem előtt elkezdtem szedni az Elevitet.

3 hónapra rá összejött a fiam. 12 hét után 2naponta szedtem,mellette Magne B6-ot.

Próbáltam több zöldséget,gyümölcsöt enni,egészségesebbeket főzni.Nem mindig sikerült.

Most a második babánál szintén Elevitet kezdtem szedni,dettó 3 hónap után összejött.Most is szedek mellé Magne B6-ot is,és sok gyüm-zöldség.

De most arra is figyelek,hogy jódozott sót használok a főzéshez,és váltva iszok többféle ásványvizet.

Első gyerekkel 18 kg-t híztam ,de 35 hétre szültem.Most 12 hetes vagyok,és még nem kezdődött el a hízás,nem is érzem,hogy sokat ennék.Rendszeresen bicajozok is (ovi oda-vissza 2km)

Ennyi mozgás elég is,úgy érzem,szóval azt gondolom,hogy mindenki szedje azt ,amit jónak lát,vagy amit olyan ember ajánl neki,akiben megbízik.

Valami kell,nem elég magában az egészséges táplálkozás.

2009. szept. 8. 17:58
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kimerítő válaszokat, sokat segítettek!
2009. szept. 9. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!