Arra gondolok, hogy az anyuka nem tud másodszor is teherbe esni természetes úton. (mikor kérdeztem anyukámat, hogy nekem miért nem született testvérem, azt mondta, hogy nem esett teherbe) Valahogy nehezen tudom elhinni,nem tudom, hogy vannak-e ilyen esetek. Pedig minden feltételük megvolt ahhoz, hogy tudjanak vállalni még egy gyermeket. 26 éves nő vagyok, akinek nagyon hiányzik egy testvér. Sokáig reménykedtem, de már régen elfogadtam ezt a tényt.
2013. febr. 14. 14:28
1/10 anonim válasza:
Testvérre vágysz vagy babára? Nem mindegy.
2013. febr. 14. 14:29
2/10 anonim válasza:
Van olyan,aki nem esik másodjára teherbe,vagy csak nagyon sok próbálkozós hónap után.Sőt,sajnos gyakori is az ilyen:( Nővéreméknek például az első baba elsőre összejött,a másodikra 20 hónapot vártak.Így négy év lett a gyerekei között.Saját tapasztalatom még nincsen,mert még az első kisbabám is csak 2 hónapos.
2013. febr. 14. 14:31
3/10 anonim válasza:
Van ilyen, másodlagos meddőségnek hívják.
2013. febr. 14. 14:32
4/10 anonim válasza:
Igen, létezik. A kórházban feküdt mellettem egy anyuka, laparoszkópiás átjárhatósági vizsgálatra jött, mert évekig próbálkoztak 2. babával, és nem jött össze nekik. A kisfia 5 éves volt azt hiszem.
2013. febr. 14. 14:33
5/10 anonim válasza:
Igen, lehetséges hogy egy nő másodszorra már nem esik teherbe. Akár milyen oka lehet: hormonzavar, valamilyen fertőzési szövődmény stb...
Nekem sem született tesóm, habár nálunk azért, mert a szüleim csak egy gyereket akartak. Most kompenzálok. :)
Nekem legalább három gyermekem lesz - remélem! (kettőnél tartok!)
2013. febr. 14. 14:33
6/10 anonim válasza:
Igen az is lehet hogy eü oka volt (én nagymamámnak pl. kimerült a petefészke fiatalon viszonylag, így megszülte anyumat majd a hugát és többet nem lett gyereke pedig szerettek volna még úgy 32-34 éves kora körül-után).
Lehet anyukádnál is ilyesmi volt.
De az is lehet amit írsz hogy pszichésen meg valójában legbelül elég volt neki 1 gyermek is.
2013. febr. 14. 14:34
7/10 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát!
Az első hozzászólónak üzenem, hogy vágyom mindkettőre. Testvérem már nem lehet, de saját kisbabám igen. Sőt, nagyon is szeretnék legalább kettőt. Remélem hamarosan összejön az első.
2013. febr. 14. 14:57
8/10 anonim válasza:
Természetesen előfordul. Pl az én fiamnak sem lehet sajnos testvére, pedig mindig legalább 3-4 gyereket szerettünk volna. Most örölünk, hogy legalább 1 lehetett.
2013. febr. 14. 15:07
9/10 anonim válasza:
Igen lehet.
Családon belül volt,h első gyorsan sikerült és a kis tesó soha.
Szomszédunknak a fia után a 2.lombikkal sikerült 5év után,pedig az első spontán lett.
Nekem a 2.babám sokkal nehezebben jött össze,mint az első.(aki első hónapban)
Szóval sok ilyet hall az ember,sajnos:(
2013. febr. 14. 20:49
10/10 anonim válasza:
Igen, lehet. Anyukámnak lettem én, 40 évvel ezelôtt, utána 2-t is elvetélt spontán 4-5 hónapos terhesen, utána meg már a dokik is mondták neki, hogy ne próbálkozzon többet:-(((
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!