Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Valaki jártas ebben? Gyed kérdés.

Valaki jártas ebben? Gyed kérdés.

Figyelt kérdés

Januártól február 20-ig gyesen vagyok (előtte gyeden voltam) utána mennék vissza dolgozni, de előtte kiadják a szabijaimat ami kb. 3 hónap. Terhes vagyok, mit változtat ez a jövőbeli gyedemen, ha szabit kiveszem?

Maradjak gyesen, és utána táppénz?

2013. febr. 13. 13:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Miután kivetted a szabikat, utána szerintem menj táppénzre, ha nem akarsz dolgozni. Így meglesz a 180 bérezett napod és a szerződé szerinti béredet fogják alapul venni, ugye idén szülsz, a tavalyi szerződés szerinti béred lesz a gyed alapja. Ha viszont gyesen maradsz, akkor arra figyelj, hogy ne legyél 180 napnál többet gyesen, mert akkor a minimálbér lesz a gyeded alapja. Én így tudom, de ha nem így van, akkor valaki javítson ki.
2013. febr. 13. 14:00
 2/3 anonim ***** válasza:
Mivel folyamtos a munkaviszonyod, az alapkereseted lenne most is az alap a kistesónál, függetlenül h kiveszed e vagy sem. Egy járadék nem lehet alapja egy másiknak, tehát evidens, h a szerződéses béred lesz a mérvadó. Ha jól tudom, szabi alatt ki is rúghatnak már, úgyhogy vigyázz, még ha be is jelented, h babát vársz, már nincs védettség. Én a helyedben mennék rögtön táppénzre most, és majd a szabik meg had gyűljenek. Nem látom értelmét most kivenni...
2013. febr. 13. 14:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Volt már 3 vetélésem, remélem most nem lesz baj, de ha most nem kezdem el a szabijaimat,hanem elmegyek táppénzre, és ha mégis gond lenne, akkor vissza a munkahelyre? 2 hét múlva megyek dokihoz. Azért gondoltam, hogy még maradnék 1 hónap gyesen, és csak utána mondanám a munkahelyemen. Ezek szerint nem baj, ha még maradok gyesen.
2013. febr. 13. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!