Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hőmérőzés vagy ovulációs...

Hőmérőzés vagy ovulációs teszt? Melyik megbízhatóbb?

Figyelt kérdés
Nagyon korán kelek reggel, akkor nem tudok semmiképpen sem hőmérőzni, egyszerűen nincs időm, legfeljebb délután. Nem tudom, az jó-e vagy felesleges akkor méregetni. Ezért gondoltam az ovutesztre. Szerintetek az is jó?
2013. febr. 9. 16:54
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom elképzelni, hogy hogy nincs időd rá. Beállítod 5 perccel hamarabbra az órát és mérsz.

Délután természetesen semmi értelme.

Az ovuteszt szerintem kevésbé megbízható, főleg akkor ha van vmi hormonbajod esetleg.

2013. febr. 9. 17:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia!Egyetértek az 1. válaszolóval.A hőmérőzés sokkal megbízhatóbb.
2013. febr. 9. 18:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én digitális hőmérővel mértem minden reggel, csörgött az órám, és három csippanásig vártam, és ennyi. Kb 2perc az egész.

Egyrészt érdemes hőmérőzni,mivel tudni fogod hogy állsz, van-e péd, szép-e a görbéd, stb, viszont azt hogy peteérésed van akkor tudod mikor már ugrik egy nagyot a hő! Most akkor vagy volt, vagy lesz.... Megbízhatóbbnak tartom az ovulációs tesztet, én ezt hónapokig használtam, olcsón neten lehet már rendelni. Nekem bejött, délutánonként csak rá kell pisilni, és ha full erős, akkor akció. Nekünk így sikerült (olyan napomon, amikor elméletileg nem is lehetett volna peteérésem, és a hőm is utólag visszanézve két nappal később ugrott fel).

Szerintem mind kettőt egyszerre. nem vesztesz semmit!

2013. febr. 9. 18:52
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Sajnos 4-kor kelek, úgyhogy minden pillanatot igyekszem kihasználni alvásra, ezért írtam, hogy ebbe nekem már a hőmérőzés nem igazán fér bele.
2013. febr. 9. 21:08
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor tesztelj! Csak arra figyelj, hogy előtte kb már 2órával ne nagyon igyál, és ne is pisilj, és ált. ugyanabban az időben nézd!
2013. febr. 9. 21:10
 6/10 A kérdező kommentje:
Oké. Köszönöm.
2013. febr. 9. 21:21
 7/10 anonim ***** válasza:

Én 4:20-kor kelek, negyedkor indítom a hőmérőt. Még sose csapott be, de az ovuteszt már igen, én a hőmérőzésre esküszök:)

[link]

2013. febr. 9. 21:40
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem az ovu teszt sose mutatott pozitívat de még hasonló erősségű csíkokat se, a hőmérőzésre esküszöm. 33+0 hkm
2013. febr. 10. 10:31
 9/10 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Az ovuteszt azt mutatja meg mikor lesz peteérés, a hőmérőzés azt, mikor volt. Ha pedig kétnaponta szexeltek, nem tudjátok kikerülni sem a peteérést. :-)

Az ovuteszt hátránya, hogy nem mutatja ki, tényleg van-e peteérés, csak az azt kiváltó hormon jelenlétét, és nem olcsó.

A hőmérőzésnek pedig két hátránya van szerintem, az egyik, hogy sok minden befolyásolja az eredményt, egy megfázás, egy plusz mozdulat reggel, kevés alvás, stb, a másik pedig hogy nehéz nem rágörcsölni a babára, ha minden reggel azzal kelsz.

Szóval szerintem kétnaponta szex, és ha így sem jön a baba egy éven belül, akkor kivizsgálás.

Mielőbbi babásodást kívánok!

2013. febr. 11. 16:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2013. febr. 11. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!