Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért pont az utolsó menstruác...

Miért pont az utolsó menstruáció első napjától számolják a szülés időpontját?

Figyelt kérdés

Persze érthető, hogy általában nem lehet pontosan tudni a fogantatás időpontját, de annyit gondolkoztam már rajta miért veszik úgy, mintha azon a napon fogant volna meg a baba?Egyrészt fura lenne, hogy az ember aznap "csinál gyereket" amikor megjön neki, másrészt úgy tudom (persze nem vagyok biztos benne), hogy pont a 2 menstruáció közt félidőben a legtermékenyebb a nő.

Én pl véletlenül napra pontosan tudom mikor fogant a babám mégis egy héttel előtte, az utolsó menzeszem első napjára tették a fogantatást és onnan számolták ki a szülés várható idejét.Ok, nem sokat oszt vagy szoroz egy hét, de valaki leírná miért pont így van ez?(Igen, tudom hülye kérdés, de attól még érdekel).

2013. febr. 8. 22:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nekem lombikom volt, tehát pontosan ismert a fogantatás ideje, mégis -2 héttel számoltak.
2013. febr. 9. 16:08
 12/13 anonim ***** válasza:
Nekem osszevissza ciklusaim vannak, tobbnyire hosszuak, es a terhessegeimet igy is az utolso menstruacio elso napjatol szamoltak. Nagyon utaltam, mert mindig "kicsi" volt a baba, es nem gyoztem mondogatni, hogy NEM kicsi, csak kesobb fogant... Szerintem csak az elso nehany ultrahang eredmenyet kellene figyelembe venni.
2013. febr. 9. 20:54
 13/13 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom egy dokumentumfilmből, hogy amikor megtörtént az aktus, onnastól kezdve kb. 10 óra, mire a kis győztes spermium teljesen felkúszik, és beágyazódik a petesejtbe. Úgyhogy az, hogy aznap este együtt voltatok valóban nem feltétlen jelenti azt, hogy aznap is fogant, 1 napot rá kell azért számolni szerintem :)

Persze ez nem változtat semmin, csak érdekesség, a lényeg, hogy várandós vagy! Gratulálok!

2013. febr. 10. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!