Miért pont az utolsó menstruáció első napjától számolják a szülés időpontját?
Persze érthető, hogy általában nem lehet pontosan tudni a fogantatás időpontját, de annyit gondolkoztam már rajta miért veszik úgy, mintha azon a napon fogant volna meg a baba?Egyrészt fura lenne, hogy az ember aznap "csinál gyereket" amikor megjön neki, másrészt úgy tudom (persze nem vagyok biztos benne), hogy pont a 2 menstruáció közt félidőben a legtermékenyebb a nő.
Én pl véletlenül napra pontosan tudom mikor fogant a babám mégis egy héttel előtte, az utolsó menzeszem első napjára tették a fogantatást és onnan számolták ki a szülés várható idejét.Ok, nem sokat oszt vagy szoroz egy hét, de valaki leírná miért pont így van ez?(Igen, tudom hülye kérdés, de attól még érdekel).
Én úgy tudom egy dokumentumfilmből, hogy amikor megtörtént az aktus, onnastól kezdve kb. 10 óra, mire a kis győztes spermium teljesen felkúszik, és beágyazódik a petesejtbe. Úgyhogy az, hogy aznap este együtt voltatok valóban nem feltétlen jelenti azt, hogy aznap is fogant, 1 napot rá kell azért számolni szerintem :)
Persze ez nem változtat semmin, csak érdekesség, a lényeg, hogy várandós vagy! Gratulálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!