A menstruáció vége utáni napban mennyi az esélye hogy teherbe eshetek?
Figyelt kérdés
Röviden leírom a történetet,de kíméljetek a negatív választól.December 26-án lett vége a mensesemnek,27-én együtt voltam egy sráccal,aki egyszeri eset volt ,de már nagyon megbántam,védekeztünk is,de sajnos balul sült el a dolog,így másnap bevettem egy esemény utáni tablettát,ami hatására másnapra véreztem.Az orvos szerint kizárt tőle a terhesség,mivel vérezni kezdtem,meg a menses utáni első napban nagy valószínűséggel kizárt a megtermékenyülési esély is. Január elején kibékültem a párommal és 6-a óta együtt vagyunk.19-re vártam a mensesemet,ami a mai napig nem jött meg,terhes lettem,az orvos szerint kb 5-6 hetes.Lehetséges,hogy az egyszeri esetből lett a baba,mert a 6 hét visszaszámolva közel ott van -/+ 1 nap?Vagy a barátomtól?2013. febr. 6. 19:40
11/20 anonim válasza:
Nem hülyeség, nekem ez teljesen logikus. Annak sincs több értelme, hogy az elmaradt menzesztől számoljuk, hiszen ugyanúgy dolodna 2 héttel, csak a másik irányba. Sőt még irreálisabb lenne.
12/20 A kérdező kommentje:
Akkor 3-4 hetes a "magzat",tehát kb 3-4 hete foganhatott meg,ami január 6-a után van? Így van esélye,hogy páromé???
2013. febr. 6. 21:06
13/20 anonim válasza:
11-esnek: végül is igaz. Miért nem lehet akkor középidőtől számolni, nem értem. =D
14/20 anonim válasza:
Igen, egészen biztos, hogy a párodé. Igazából ki van zárva, hogy a másik palié legyen.
15/20 anonim válasza:
Igen, ha helyesen számolok, nekem is a párod jön ki. Ne haragudj, hogy beléd adtam az ideget.
Szóval fel a fejjel! =)
16/20 anonim válasza:
Lányom mensi utáni második napon fogant. Bár inkább úgy mondanám, hogy akkor voltunk együtt, amibôl a lányom született, mert azt nem tudom, hogy a kiskatonák rögtön bevették a várat, vagy vártak 1-2 napot. Amúgy nekem korai peteérésem van, így nem meglepô.
17/20 anonim válasza:
Az én kislányom is a mensi utáni első napon fogant,tehát van esély erre is!
18/20 anonim válasza:
Sajnos mindkét apajelölt számításba jöhet, elvi esélye mindkettőnek megvan. Úgy tudod még jobban behatárolni, hogy mennyire szabályosak, hány naposak a ciklusaid, ugyanis a "feltételezett középidős fogantatást" is a menstruáció ELSŐ napjától kell számolni. Tehát, az a kérdés, mikor volt a mensesed első napja, és onnan nézni a termékeny napokat. Pl: december 20-án jött meg, akkor 27-én már a ciklusod 7. napján voltál, míg január 6-án már a 16-on.. Ezért nagyban függ attól is, milyen hosszú a ciklusod, és ezáltal mi esik a középidőbe. Ergo, ha rövid (26 napos pl) akkor nagyobb valószínűséggel a dec 27-i, ha hosszú (30+ napos), akkor nagyobb valószínűséggel január 6-a tájéki fogantatásról van szó. Az esemény utáni tabletta egyébként segíthette is a megtapadást, nekem anno ezt mondta az orvos, amikor én is úgy estem teherbe, hogy kiszakadt az óvszer, és két (!) postinort vettem be másnap. Szóval mindkettőnek megvan az esélye, biztosat csak egy apasági teszt mondhat majd.:( A pároddal direkt nem védekeztetek? Tehát ő vágyik gyermekre?
19/20 anonim válasza:
Utolsó, elolvashattad volna a teljes szituációt. Egyáltalán nem esélyes, hogy a szerető az apa. Szerinted ha december végén fogant volna a baba, akkor hogy lett volna február elején csak 5-6 hetes?
20/20 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Engem az érdekelne ennyi idő után, hogy végül hogy alakult a dolog? Megtartottátok a babát / kiderült hogy ki az apja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!