Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nagy a félelmem. Mit kéne...

Nagy a félelmem. Mit kéne tennem hogy minden rendben menjen?

Figyelt kérdés
Az első terhességem alatt eléggé sokat híztam(30kg) ami nem ment le így jelentős súly maradt rajtam. Tervezzük a következő babát de nagy a félelem hogy megint sokat hízok majd. Hogy kezdjek neki a dolgoknak? Mire figyeljek már most? Köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 22. 16:17
 1/9 anonim ***** válasza:

Az első terhességedet gondolom nagyon kevés súllyal kezdted.

A saját környezetem tapasztalata az, hogy akik vékonyan kezdték a terhességet, azok híztak általában 10-20 kg-ot, aki pedig eleve nagy súllyal indult, köztük én is (75,5 kg-al kezdtem a terhességemet), mind alig híztak a terhesség alatt. Jó magam mindössze 4,5 kg-ot úgy, hogy csak a fiam volt 4 kg-os. Ugyanis a nagy súlyból a szervezet tud a babának is tápanyagot előállítani, nem szükséges a plusz tápanyagbevitel, míg aki nagyon sovány és nem hízna nagyon, ott nem nagyon volna mit tápanyagnak előállítania a szervezetnek a baba számára.

Szóval szerintem ne aggódj, nem fogsz ugyanúgy elhízni, mint az első terhességnél.

De persze ha mégis úgy adódik, mindent egyél, amit megkívánsz, csak ne habzsolj, ne vidd túlzásba. Mert nem igaz, hogy kettő helyett kell enni, ha a nő terhes, mert az a kisbaba, aki a pocakban nő, azért annyi tápanyagot nem igényel, mint egy felnőtt ember.

2013. jan. 22. 16:30
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Nem értem, hogy egy terhesség miatt MIÉRT kell 30 kilókat hizni?

Aki terhes, annak sem kell mértéktelenül ennie, söt alig van többre szüksége, mint elötte, kb 10-15% az, amennyire a baba fejlödéséhez szükséges.

A terhesség alatt (és utána szoptatáskor is) ajánlatos SOK zöldségfélét fogyasztani (párolt, rakott, fözelék - kevés liszttel, saláta formában), gyümölcsöt szintén ehez, amennyi jól esik (a szölö, banán és aszalt gyümölcsök kivételével), fontos a fehérjbevitel (sovány hús, hal, tojás, tejtermékek), viszont lehetöleg kevés kenyér, tészta, rizs, krumpli, sütemény, édesség, csipsz és egyéb szénhidtrátdús ételeket egyen. Inni meg vizet, édesitetlen teát, gyümölcslét vizzel higitva kellene, az üditök, sör, bor nem ajánlott.

Ha normálisan eszel, akkor nem fogsz ész nélkül hizni és nem lesz belöled két lábon járó zsírpacni.

Négy gyerekem van, kettö közülük iker, és egyetlen terhességem alatt sem hiztam el, viszont minden gyerekem normál súllyal, egészségesen született.

2013. jan. 22. 16:35
 3/9 anonim ***** válasza:

Utolsó!Nem feltétlenül azért hízik valaki 30 kg-ot a terhesség alatt,mert ész nélkül zabál.Erre én vagyok az élő példa.Nálam jobban nem hiszem,hogy bárki is odafigyelt volna arra mit,mikor és mennyit eszik.A terhesség felétől kezdett másképpen működni a szervezetem.Végig szinte ugyan úgy étkeztem és mégis +32 kg-mal mentem a szülőszobára.A mai napig nem tudom mi volt.Most 11 hónapos a kisfiam és sikerült visszafogynom a kiindulási súlyomra,minden diéta és sport nélkül.Amúgy is hízékony vagyok,így tudatosan figyeltem mindig is oda az étkezésemre.Ezt csak azért írtam le,mert annyira rossz berögződés,hogy csak a mértéktelenül evők híznak.Hát nem.Hozzáteszem nem vizesedtem,tehát erre sem lehetett fogni.

A kérdezőnek azt tanácsolnám,hogy a babaprojekt előtt komoly figyelmet fordítson arra,hogy valamennyi azért menjen le.Emellett a terhesség során különösen ügyeljen az étkezésre.Ha pedig megszületik a baba,a lehető leghamarabb el kellene járni sportolni,esetleg dietetikust felkeresni.

2013. jan. 22. 16:42
 4/9 sysyqueen ***** válasza:
szia nem baj az ha nem adtad le azt a súlyt... max. több gyümölcsöt eszel mint főtt ételt... egyébként a kislányommal a terhességet 53 kg.-al kezdtem és a terhesség végére 83 lettem...a kislányom 2,5 kg-al született. most féléve született meg a kisfiam akit 73 kg al kezdtem a terhességet és 84 el mentünk be a kórházba.... 3,5 kilóval született a fiam. és minden rendben ment szóval nem kell aggódni a súlyod miatt... nem kell szál vékonynak lenni ahhoz hogy gyermeket szülj. ne görcsölj ilyenen szerintem.
2013. jan. 22. 16:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Bocsánat,az kimaradt,hogy a terhesség feléig szinte semmit nem híztam,aztán fordult meg a helyzet.Onnantól számítva jött fel az a rengeteg plusz kiló.
2013. jan. 22. 16:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nálam is úgy volt hogy a 26.-hétig híztam 2kilót és utána mint nem is tudom mi elkezdtem hízni. Az orvos által előírt diéta ellenére sokat híztam. Jelenleg nagyon rendszertelenül eszem..mondhatni nincs rá időm és nehéz fizikai munkát is végzek de súlyom nem mozdul. De azért megpróbálok fogyni hátha sikerül több oda figyeléssel. :)
2013. jan. 22. 16:56
 7/9 sysyqueen ***** válasza:
az előttem kommentelővel összefogva... igen nem azért mennek fel sokaknak a kilók mert hű de zabálnak, hanem mert genetikailag mások... hízékonyak főleg híznak még a víztől is... azt nem írtam ide hogy a kislányommal úgy híztam 30 kilót hogy felborult a hormonháztartásom... ennyi... a terhessék második hónapjától kezdve az utólsó napig minden reggel hánytam normális kaját szinte nem is bírtam enni és csak banánom meg mandarinon éltünk mégis meghíztam...
2013. jan. 22. 16:56
 8/9 anonim ***** válasza:
szerintem érdemes lenne egy pajzsmirigy tsh vérvételt csinálnod, mert bizony terhesség alatt alakul ki az alulműködés ami az anyagcsere hat ki, borzalmasan lelassítja. ez azt jelenti, hogy heti 3 alkalommal jártam edzeni és egy grammot se fogytam, mert már akkor beteg voltam. az ilyen betegek le sem tudnak adni a sulyukból, még a levegőtől is híztam. aztán kaptam rá gyógyszert és alig híztam 12 kilót, utána is könnyen ment a fogyókura. Érdemes lenne megnézned nem álle betegség a hízásod mögött. mert a semmitől csak úgy nem hízik az ember!!!
2013. jan. 22. 17:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Szeretnék elmenni egy teljes kivizsgálásra meg vérvételre mielőtt bele vágunk.Csak már most szeretném a szervezetemet felkészíteni amennyire csak lehet. Megmondom őszintén a szülés óta akárhogy erőlködtem nem ment le max 1-2kiló ami magyarul egyenlő a nullával. Azért remélem minden rendben lesz. :) Mindenkinek jó egészséget, kellemes babázást vagy mielőbbi baba áldást kívánok! :)
2013. jan. 22. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!