Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Most megyek hétfön HSG re és...

Renni23 kérdése:

Most megyek hétfön HSG re és félek milyen a vizsgálat és mikor eshetek teherbe? Aki volt már hsg irjon hogy milyen?

Figyelt kérdés
2013. jan. 20. 13:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia! Nem kell félni tőle. Inkább kicsit kellemetlen, mint fájdalmas. 2 perc az egész.
2013. jan. 20. 14:42
 2/10 anonim ***** válasza:

Ez mindenkinél változó.

Mi 4en voltunk 1 szobában. A többiek nagyon féltek, így előre engedtem őket. Szinte vigyorogva jöttek ki, így én is nyugodt voltam.

Konkrétan csillagokat láttam, pár pillanatra elsötétült minden. Nekem az egyik petevezetőm b van szűkülve. ezért lehetett a nagyon feszítő érzés.

2013. jan. 20. 16:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy az egyik lánynak abban a hónapban sikerült a baba, pedig minden hormont megvett már az első inszeminációhoz.
2013. jan. 20. 16:49
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem fognak altatni? Engem nem altattak külföldön élek, itt hiába is kérnéd nem lehet. Vettem be előtte fájdalomcsillapítót. Felfeküdtem a vizsgálóasztalra, kitágítanak megfogják a méhszájat ,ekkor éreztem tompán a matatást ez eltartott pár percig aztán méhszájon át ami kicsit kellemetlen volt felvezették a katétert,de csak egy pillanatig tartott. Aztán befecskendezték a petevezetőkbe a kontraszt anyagot az meg egyáltalán nem fájt. Az egész pár percecske volt,saját lábamon egyből mehettem haza ja és a monitort is néztem közben amint kirajzolódott a petevezetékem. Örülök így utólag hogy nem altattak feleslegesen ennyi időre.

Nekem már 2 lombikom is volt sajnos sikertelen, de a petesejt leszíváskor sem altattak el,ami már azért jóval rosszabb volt. De az is max 20 perc. Ehhez a HSG semmiség volt. Nálam nem volt elzáródás a petevezetőkben, az hogy mikor esel teherbe sok mindentől függ. Ha van elzáródás megpróbálják kontrasztanyag nagyobb nyomásával szétfeszíteni, ha nincs gond akkor jön más vizsgálat. De lehet hogy neked ez kimossa a vezetőket mert vannak akiknek ezután egyből jött a baba. Jótanács Hsg alatt próbálj meg arra figyelni hogy ellazítsd a lenti izmaidat,hüvelyedet amennyire csak tudod, mert ha rágörcsölsz,ráfeszítessz akkor fog fájni, én ezt a tanácsot pont itt fogadtam meg és bizony segített. Sok sikert a babához.

2013. jan. 20. 16:52
 5/10 anonim ***** válasza:
Én nem HSG-n hanem Hycosy-n voltam, ami állítólag nem annyira fájdalmas. Még annyira sem volt kellemetlen, mint egy rákszűrés. A vizsgálat után 2 hónappal pozitívat teszteltem.
2013. jan. 20. 18:04
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia!Én 2012 novemberben voltam hsg vizsgálaton.Hát h milyen volt nem kellemes az fix.Én csak a saját tapasztalatom tudom leírni.Reggel 8-ra odamentem, utána volt egy rutin vizsgálat, majd felvettek a kórházba.12órakor jöttek és átkísértek a műtőbe.Én egyedül voltam egy szobába mert mondtam hogy én délután haza megyek.Szóval miután bementem a műtőbe, ugye levetkőzni, fel a szokásos pózba.A dokin kívül még 4-en voltak bent.Lekötözték a lábam, majd mondta a doki hogy először egy injekciót kapok a méhembe, felhelyezik a katétert.Hát a szuri a méhbe szó szerint fáj.De szerintem ez sok helyt nem szokás.Ez az egész macera kb 10 perc volt.Nem állhattam fel hanem átfektettek egy másik ágyra.Akkor láttam hogy ott a dokinál azért volt ám egy kicsi vértócsa.Áttoltak a röntgenbe és ott átnyomták a löttyöt ami egyáltalán nem fáj.Nem fogom azt írni hogy nem fáj, de túl lehet élni és arra kell gondolni hogy mindjárt vége.Pedig az egyik petevezetékem el volt záródva.Nekem inszem miatt kellett menni.Most kedden és szárdan túl is vagyok az inszemen, most várom hogy leteljen a két hét és hogy sikerült-e.Nagyon szurkolok neked!!!!
2013. jan. 20. 18:30
 7/10 A kérdező kommentje:
Végre tulestem a vizsgálaton.Sajna elég rossz volt de kibirtam az egyik petevezetékem az nincs mert a méhenkivüli terheség véget kivették a másik pedig eel van zárva sajnos ezért nem esek teherbe kaptam gyoygszert amit 40 napig szednem kell és ha az se segit akkor 3 hónap mulva vissza kell mennem ujbol megcsinálják a vizsgálatott és ha mindig elven zárva akkor megmütenek de sajna nem birtam menni dolgozni mrt ugy görcsölök tegnap ota ölni is fáj
2013. jan. 22. 09:53
 8/10 anonim ***** válasza:

Sajnálom.

Reméljük, használ a gyógyszer!

Ellenkező esetben marad a lombik?

2013. jan. 22. 11:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Szedj magnéziumot, az segít a görcsök ellen!
2013. jan. 22. 11:44
 10/10 A kérdező kommentje:
igen sajnos ha nem használ akkor mütét és az se akkor lombik
2013. jan. 24. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!