Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen problémák okozhatják,...

Milyen problémák okozhatják, hogy nem sikerül teherbe esnem?

Figyelt kérdés

Tudom, menjek orvoshoz, de mégis mi jöhet szóba?

Mik az általános problémák?

Már van egy 4 éves gyermekünk, vagyis már sikerült, de akkor most miért nem?

Már 7 hónapja nem jön össze, 30-as éveink elején járunk, egészségesnek gondolom magunkat, férjem dohányzik, nekem semmilyen káros szenvedélyem. Már próbálkoztunk a minden napos, minden másnapos, hetente 2-alkalmas összebújással. Vagyis úgy gondolom nem hagyhattuk ki a peteérést.

Sajnos olyan helyen élünk, ahol nincs a közelben meddőséggel foglalkozó intézmény, és a helyi kórházban nem igazán értenek az ilyesmihez.

Ha 1 éven belül nem jön össze, akkor persze elindulunk és felkeresünk egy szakembert, csak most munka mellett nehéz összeegyeztetni, és 7 hónap valószinüleg még nem is olyan sok.

Mit gondoltok?

2013. jan. 7. 09:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Egyik leggyakoribb a túlsúly. Majd dohányzás, stressz. Majd a rágörcsölés, szinte mindenki azt mondja, amíg nagyon akarta nem jött a baba, amint beletörődött, hogy "nem lesz" már teherbe is esett.
2013. jan. 7. 10:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!Én a rágörcsölésre rácáfolnék én mindkét terhességemnél iszonyat rágörcsöltem a témára, teszteltem ha kell ha nem, összezuhantam amikor megjött mégis mindkét terhesség a második hónapra összejött :D

Amiket érdemes megnézetni: pajzsmirigy hormon TSH, ez ált a leggyakoribb ami miatt nem jön össze a baba, illetve érdemes legalább 1-2 hónapig hőgörbét vezetni, h van e egyáltalán peteérésed, vagy dokiddal UHn követni a peteérést!érdemes még nézetni 3. és 21. napi hormonpanelt h van e elég hormon a peteéréshez, illetve a beágyazódáshoz van e elég progeszteron!Hirtelen ennyi jutott eszembe!

2013. jan. 9. 10:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Pffúúúúú, nagyon köszi az utolsónak!!!! Én igyekszem nem rágörcsölni,de azért mensi előtt pár nappal már izgulok, alig alszom és nem szándékosan csinálom, amikor megjön, akkor elszontyolodom...leginkább azért stresszeltem, mert nem tudtam nem gondolni erre :)))))) Úgyhogy megkönnyebbültem :D
2013. jan. 9. 15:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem lehet nem rágörcsölni. Amikor már közeleg a nemvárt napja nem lehet nem arra gondolni és izgulni, hogy most hátha sikerült. Soha nem értettem mikor azt olvasom, hogy "amikor nem gondoltam rá, sikerült".
2013. jan. 10. 07:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen :) Néha egy idiótanák éreztem magam, amikor azt hallottam, olvastam, hogy nem szabad rágondolni, nem szabad ezen izgulni, mert akkor tuti nem jön össze. Nem gondolom, hogy rágörcsöltem, nem adok vitamint a páromnak, sőt magam is csak most kezdtem szedni és csak úgy nagyjából lőttem be eddig a pém, most majd igyekszem másképp, mert eddig nem jártunk sikerrel. Nem beszélek erről minden nap, sőt! de azért menzi táján, nagyon izgulok és reménykedem és igyekszem mondogatni magamnak, hogy ne csalódjak ha, esetleg megint megjön :) Igazi megkönnyebbülés volt nekem ez a topik :))) Köszönöm!!!!!
2013. jan. 10. 10:13
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szivesen :)

Én is köszönöm.

Végül is ugyan ott vagyok, még várok, de valószinű, hogy hormonális dolog van a háttérben, amit ki kellesz vizsgálni, ha nem jön össze még 4-5 hónapon belül, mert ugye azt mondják 1 év még belefér a próbálkozási időbe.

Addig is megpróbálok nem napi 24 órában rá gondolni, élni a mindennapjainkat és csak akkor izgulni, amikor már csak néhány nap van menzeszig :)

2013. jan. 10. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!