Milyen problémák okozhatják, hogy nem sikerül teherbe esnem?
Tudom, menjek orvoshoz, de mégis mi jöhet szóba?
Mik az általános problémák?
Már van egy 4 éves gyermekünk, vagyis már sikerült, de akkor most miért nem?
Már 7 hónapja nem jön össze, 30-as éveink elején járunk, egészségesnek gondolom magunkat, férjem dohányzik, nekem semmilyen káros szenvedélyem. Már próbálkoztunk a minden napos, minden másnapos, hetente 2-alkalmas összebújással. Vagyis úgy gondolom nem hagyhattuk ki a peteérést.
Sajnos olyan helyen élünk, ahol nincs a közelben meddőséggel foglalkozó intézmény, és a helyi kórházban nem igazán értenek az ilyesmihez.
Ha 1 éven belül nem jön össze, akkor persze elindulunk és felkeresünk egy szakembert, csak most munka mellett nehéz összeegyeztetni, és 7 hónap valószinüleg még nem is olyan sok.
Mit gondoltok?
Szia!Én a rágörcsölésre rácáfolnék én mindkét terhességemnél iszonyat rágörcsöltem a témára, teszteltem ha kell ha nem, összezuhantam amikor megjött mégis mindkét terhesség a második hónapra összejött :D
Amiket érdemes megnézetni: pajzsmirigy hormon TSH, ez ált a leggyakoribb ami miatt nem jön össze a baba, illetve érdemes legalább 1-2 hónapig hőgörbét vezetni, h van e egyáltalán peteérésed, vagy dokiddal UHn követni a peteérést!érdemes még nézetni 3. és 21. napi hormonpanelt h van e elég hormon a peteéréshez, illetve a beágyazódáshoz van e elég progeszteron!Hirtelen ennyi jutott eszembe!
Nagyon szivesen :)
Én is köszönöm.
Végül is ugyan ott vagyok, még várok, de valószinű, hogy hormonális dolog van a háttérben, amit ki kellesz vizsgálni, ha nem jön össze még 4-5 hónapon belül, mert ugye azt mondják 1 év még belefér a próbálkozási időbe.
Addig is megpróbálok nem napi 24 órában rá gondolni, élni a mindennapjainkat és csak akkor izgulni, amikor már csak néhány nap van menzeszig :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!