Ha teherbe esem, de szedem a citalopram nevű anti - depresszánst, lehet baja a babának?
A Teratológián meg tudják mondani, hogy okoz-e bármi problémát a gyógyszer. A telefon 06/1-363-2229
Elég kevés időt van bent a doktornő aki segíteni tud, de ha felhívod megmondják, hogy mikor próbálkozz.
nem lesz baja,ne aggódj! A citalopram egy SSRI gyógyszer,ami indokolt esetben végig szedhető a terhesség alatt,de csak orvosi felügyelettel.
Vannak viszont kockázatai,ezt jó ha tudod:
-az első trimeszterben ssri-t szedőknél,egy bizonyos szívfejlődési rendellenesség kockázata nő a duplájára.Ez azt jelenti,hogy 100-ból nem 1,hanem 2 beteg baba lesz.
-a második trimeszterben nem okoz semmi extrát
-a harmadik trimeszterben egy perzisztáló pulmonális hipertenzió nevű állapot kockázata nő a duplájára,ami így 1000-ből 2 helyett 1000-ből 4 lesz.Ez egy születéskor jelentkező életveszélyes állapot.Ezen kívül kisebb légzési nehézség is előfordulhat a szüléskor,és elvonási tünet is,de ez kiküszöbölhető,ha az utolsó hetekben lecsökkented az adagot a legkisebb terápiás adag alá.
De fontos,hogy xanax,rivotril,vagy bármilyen más szorongásoldó viszont egyáltalán NEM szedhető.
Ezek az én tapasztalataim,én így szedtem, nekem a pszihiáterem mondta ezeket,és amit utána olvastam,az is alátámasztotta ezt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!