Egy 21 éves, korábban dohányzó, de már leszokott lány körülbelül mennyi idő után esik teherbe?
Szia!
Én 23 vagyok. Napi fél-egy doboz simán elment nekem, életkörülményektől függően. Áprilisban el kezdtük tervezni a babát. Napi 5 szálig tudtam lecsökkenteni, furdalt is a lelkiismeret rendesen. Aztán valahogy éreztem, hogy sikerült, és napi 2 szálra csökkentettem. Majd mikor eljött a tesztelés ideje, már szinte tudtam. Beleszívtam a cigibe két slukkot, és az volt az utolsó. Merthát babás lettem. Azóta a fejembe se fordul meg, hogy rágyújtsak. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyű leszokni, és élvezem a terhességem minden egyes percét.
Na de hogy a sikersztorim után végre a kérdésedre is válaszoljak: Nem akarok butaságot mondani, de én úgy olvastam, hogy maga a cigaretta a teherbeesést nem feltétlenül befolyásolja, inkább a vetéléseknél, koraszüléseknél, fejlődési rendellenességeknél a ludas.
Úgyhogy szerintem ne stresszeld magad ezen, főleg ha már le is szoktál. Ha itt lesz az ideje, úgyis jönni fog a babóca.
8+3 heteske
A dohányzás csökkenti a véred oxigénszállító képességét és szűkíti az ereket. Ez általában a termékenységet nem befolyásolja, azonban a megfogant babát súlyosan veszélyezteti. Az érszűkítő, oxigéncsökkentő hatás ugyanis nem áll meg a méhen kívül:
Az első három hónapban a helyi oxigénhiány amputációs jellegű végtaghiányokat okozhat (olyan rossz a vérellátása a babának, hogy a végtagok kialakulása közben elzáródnak az erek, így a végtagok ki sem fejlődnek), valamint a vetélés sokkal magasabb kockázatát. A továbbiakban pedig kisebb születési súlyt, koraszülést, lassabb felődést, esetleg visszamaradottabb babát.
Hogy te mennyi idő alatt esel teherbe, azt legfeljebb egy jósnő tudná megmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!