Miért szoktak spermavizsgálatot készítettni a terhesség előtt?
24 éves pasi vagyok.
A spermavizsgálat eredményeit az andrológiára kell vinni.
Ebben még nem vagyok annyira jártas, ezért kérdezném, hogy a teherbeesés előtt a párok miért szoktak elmenni a spermát kivizsgáltatni az andrológián?
Láttam, hogy itt már beszélgettek erről:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
De azt nem tudtam meg, hogy ez miért szükséges.
köszönöm
konyhanyelven:
Van-e elég hímivarsejted(számát) a spermában ez ahhoz szükséges hogy teherbe ejtsd a nőt...és hogy normálisak-e nem-e nyomorékok...meg még lehet mást is de a én tudomásom szerint ezeket!
Mindkettőtök válaszát köszönöm, szerintem hasznosak.
12:30-as hozzászóló: Ezt nem is tudtam, hogy egy ilyen vizsgálaton meg lehet azt is állapítani, hogy a spermiumok egészségesek-e, ergó, hogy a gyereked fizikailap ép lesz-e.
Ha ez igaz, akkor, ha párommal odajutunk, hogy gyereket tervezzünk, akkor szerintem én is elvégeztetek egy ilyen vizsgálatot, hasznosnak tűnik.
Azért nem tudhattad, mert sajnos nem lehet megállapítani ebből, hogy a gyerek ép lesz-e. Ez nem csak ezen múlik.
Pl. a Down-szindrómánál akkor történik a baj, mikor összekapcsolódnak a kromoszómák, van olyan, ami méhen belül alakul ki, stb...
Ez csak azt jelenti, hogy jók a kilátások.
19:49-es hozzászóló:
köszi, ez is nagyon hasznos volt. :)
várok további véleményeket, tapasztalatokat.
köszi
A férfiak spermája nem egységes minőségű. Bizonyos százalékuk nem mozog, két feje van egy helyett, egy feje sincs stb. Tehát lehet alaki és méretbeli hibás köztük. Ezek kiválogatódnak, lemaradnak a fogantatásért vívott versenyben, de ha túl sok hibás van, akkor az negatívan befolyásolja a termékenységet. Ezenkívül fontos még a hímivarsejtek száma: az átlag mililiterenként 30 millió. 8 millió alatt már komoly gondok vannak, és nem jön a baba, 2 millió alatt meg a férfi gyakorlatilag sterilnek tekinthető.
De még ilyenkor is van remény. Volt olyan férfi, akinek a hréjéből (!) nyertek 2 db (!) hímivarsejtet, amit összehoztak egy petesejttel, így lett lombikkal gyermeke. Ez kisebbfajta csoda!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!