Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ilyenkor mi a teendő?

Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés

A Gestomix fogamzásgátlót szedem, az első csomagból a második levelet kezdtem el ezen a héten, hétfőn. Sajnos tegnap este elfelejtettem bevenni, este 11 körül szoktam, az volt ráírva a gyógyszer tájékoztatójára, hogy 12 órán belül még pótolni lehet. Reggel fél 8-kor vettem be. Tehát még benne voltam a 12 órában, csakhogy jobban beleolvastam a tájékoztatóba és ezt írja!

Ha elfelejtette bevenni a Gestomix tablettát

Ha 12 óránál rövidebb időn át felejtette el bevenni a tablettát, a terhesség elleni védelem még nem csökkent. Vegye be a tablettát, amint az eszébe jut, és a következő tablettát a megszokott időpontban vegye be.

Ha 12 óránál hosszabb időt késlekedett a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem csökkenhet. Minél több egymást követő tablettát hagyott ki, annál nagyobb a terhesség elleni védelem gyengülésének veszélye.

Akkor a legnagyobb a teherbeesés kockázata, ha a csomag elejéről vagy végéről hagyott ki tablettákat. Ezért az alábbi szabályokat kell követnie (lásd még az alábbi ábrát is).

Ha egynél több tablettát felejtett el bevenni a csomagból

Keresse fel orvosát!

Az első héten felejtett el bevenni egy tablettát

Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy két tablettát kell egyszerre bevennie. A következő tablettákat a szokásos időben vegye be. Alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátló módszert a következő 7 nap alatt, pl. óvszert. Ha a mulasztás előtti héten szexuális együttlétre került sor vagy elfelejtette a tablettamentes időszakot követően elkezdeni az újabb csomag szedését, tudomásul kell vennie, hogy a terhesség kockázata fennáll. Ebben az esetben forduljon orvosához.

Ez most azt jelenti, hogy mégiscsak kell óvszert is használnunk egy hétig? Ugyan én nem a teljes csomag első heténél tartok, hanem az első csomag 2. levelénél, és abból az első hét. Mit gondoltok?

4 és fél hónapos kislány anyukája

2012. dec. 22. 09:37
 1/1 anonim ***** válasza:
Mindig az aktuális ciklus számít, nem az, hogy összességében hány hónapja szeded a tablettát. Tehát az első héten tartasz. Végül is bevetted 12 órán belül, úgyhogy szerintem nem lesz gond, de ha biztosra akarsz menni, akkor használjatok óvszert pár napig.
2012. dec. 22. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!