1 millió forint elég egy baba érkezéséhez?
Hogy előtte megvegyünk minden szükségeset neki és még tartalékunk is maradjon.
Csak úgy szeretnék nekiindulni a gyerekvállalásnak, hogy tudjam biztosítani neki a megfelelő környezetet és mindent amire szüksége van.
Saját történeketek és tapasztalatokat is szívesen fogadok, akár itt akár üzenetben :)!
Bőven elég. Nekünk kb. 3-400 ezer forint ment el bevásárlásra (nem sok mindent kaptunk)... babakocsi, ágy, járóka, bútor, vizsgálatok, ágynemű, ruhák, pelenka, stb... és úgy kb. 700 ezer Ft ment el arra a végén, hogy a gyes-es évben hozzá kellett nyúlni a tartalékokhoz, és a gyes lejárta után megszünt a m.helyem, 3 hónapig kaptam az álláskeresésit, majd még 3 hónapig nem volt m.helyem, és már pénzt sem kaptam.
Szóval nekünk inkább a gyes utáni időkben volt nagy szükségünk a tartalékra. Egyébként gratulálok, felelősen és jól gondolkodtok.. Tudom, többen is megtennék ezt, de nem mindenkinek adott, hogy ennyit feltartalékoljon a baba érkezése előtt... Bárcsak olyan ország lennénk, ahol mindenki tudna tartalékolnii ilyen esetekre (is), aki akar.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Még nyugodtan lehet írni, szívesen olvasom :)
Nem keressük agyon magunkat, férjemmel mindketten 110.000 Ft keresünk.
Csak az egyikünk fizetését vettük fel mindig a másik pedig rajta maradt a számlán. Nem éltünk/élünk luxusban, csak a fontos és hasznos dolgokat vesszük meg.
Nincs semmilyen hitelünk, autónk nincs, mert nagyon jó a tömegközlekedés pl.: kórház is 10 percre van busszal és 15 percenként indulnak a buszok majdnem a házunk elől.
Szerencsére édesapámtól örököltem az ilyen fajta felelősségtudatot és, hogy minden Ft-ot meg kell fogni, Párom meg tőlem :)
Szerintem még a fele is sok.
Bár igénye válogatja.Én nem jártam magánrendelésre,az sztk-ba jártam.Nem volt magándokim,ügyeletesnél szültem.Csak a szülésznő kapott 20 ezret,aki valóban foglalkozott velem.Így a szülés nem került sokba.
Szerintem használtan nagyon sok dolgot meg lehet venni töredékáron.Mi sok mindent újan vettünk,de rájöttem utólag,hogy felesleges volt,de akkor még nem nézelődtem vaterán,itt-ott.Kiságyat,pelenkázót,kádat,babakocsit,mind-mind meg lehet venni több,mint féláron újszerű állapotban.Ruha meg annyi van fent,hogy fillérekért lehet venni jó minőségű angol rucikat.
Ha spórolósak vagytok,akkor ajánlom ezeket az oldalakat.
Nekünk a gyerekszoba is a festékbe került csak,az 12 ezer volt,a férjem megcsinálta.Két színű a fal,macis öntapadó bordür választja el.A dekoráció 5 ezer volt,a brendonban rendeltem dzsungeles falmatricát,nagyon jól néz ki.És én amit csak tudtam,eladtam,eladok,mert nem tervezünk több gyereket.Ne sok,de valamennyi jön vissza belőle,abból lehet mindig vásárolni a fiamnak
ráadásul én nem vagyok híve a felesleges puccoknak,ötvenedik játéknak,így megnézem,hogy mit vezsek meg neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!