Hormon- és pajzsmirigy vizsgálat. Kiértékelnétek?
Az 5. napon voltam vérvételen.
TSH 3,04
T4 1,13
T3 3,07
LH 7,5
FSH 11,0
Prolaktin 11,9
Ösztradiol: 44,42
HgH 2,11
A mensim elég össze-vissza! Van amikor a 27. napra jön meg, de előtte napokig vérezgetek, aztán egy nap a rendes mensi és vége. A legutóbbi két alkalom ilyen volt. Most a 29 napon vagyok és még semmi... Nem védekezünk a párommal, de a ma reggeli tesztem negatív lett.
Szerintetek lehetek ezekkel az értékekkel babás????
Én ezt a hormontáblát szeretem a legjobban. Nem írtál mértékegységeket. Pl. az ösztradiol az egyik esetben (ng/l) pont normális, más esetben (pmol/l) kórosan alacsony. Elöljáróban mindenképpen dokihoz (endokrinológus) kéne menned, mert a TSH-d, és az FSH-d kicsit túl magas pl.
Az ösztradiol ng/mL
Engem is a TSH érték zavar.... De erről nem is mondott semmit a doki! Endrokrinológus csináltatta a vérvételt.
"Vélemény: emelkedett FSH, inkább alacsony tartományban lévő oestradiol szint korai ovarium elégtelenség gyanúját kelti. Nőgyógyászati ellenőrzés /UH, ovariumok nagysága, szerkezete, nyh vastagság) javasolt."
Ezeket írta, viszont a TSH.ról egy szót sem ejtett... Pedig ha az rendbe lenne rakva, lehet semmi gondom nem lenne!
Azért nem olyan rossz a tsh-d. Nem kell megijeszteni! nekem alulmüködésem van és a normál érték az 0,2-4,5-ig jó! Addig nem igazán foglalkoznak vele az orvosok, lehet ezért is nem mondott rá semmit a dokid. Az enyém 75volt az első vizsgálaton! Előző hónapban mikor megfogant a babónk akkor 5,1 volt. Most három éves a kisfiam teljesen egészséges!
Ne add fel! Mi is a második babóval próbálkozunk, múlt hónapban nézték a ths szintemet 3,4 volt. Azt mondta rá a háziorvosom hogy tökéletes! Fel a fejjel és sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!