Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha UH-os vizsgálattal megállap...

Ha UH-os vizsgálattal megállapították, hogy van peteérésem, akkor felesleges egy hormonvizsgálat?

Figyelt kérdés

Nem jön össze a baba, ezért voltam első körben UH-os vizsgálaton, mindent rendben talált a doki, nincs ciszta, volt peteérés, vastagodott a méh fala (egy héttel mensi előtt voltam).

Érdemes hormonvizsgálatot/vérvizsgálatot kérnem, vagy az csak a peteérés meglétére irányul? Lehet más oka a sikertelenségnek, amit az UH-os vizsgálattal nem, de egy vérvétellel ki lehet szűrni?

2012. nov. 28. 21:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen, rengeteg oka lehet és érdemes megcsináltatni a hormonvizsgálatot! Csak nem mindegy, hogy melyik napon csinálják! Sajnos a "mezei" nőgyógyászok ha el is küldenek, vonogatják a vállukat és azt mondják, mindegy mikor mész.

Ha van rá keret, akkor ajánlom, hogy keressétek fel valamelyik meddőségi központot (én a Kaáliba jártam) és ott az első dolog, hogy kiírják a vérvételt. Abból nagyon sok dolog kiderül!

2012. nov. 28. 21:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes kérni, ha már régóta próbálkoztok és nem jön a baba (még akkor is ha van peteérés). Nagyon sok mindenért felelősek a hormonok, sőt.. Lehet szervileg egészséges vagy, de lehet hogy egy-két hormonoddal baj van amin könnyen lehet segíteni.

Ovu tesztet vagy valamit használsz ami segíthetne belőni a termékeny napokat?

2012. nov. 28. 21:55
 3/5 A kérdező kommentje:

Igazából "csak" fél éve próbálkozunk, de az első babánk is egy év után sikerült, már nem akarunk sokat várni, ha nem muszáj. Ezért mentem el első körben nődokihoz. Mivel most mindent rendben talált, azt javasolta, hogy a következő ciklusban UH-al megnézi majd, mikor lesz peteérés, mikor legyünk együtt. Egyéb vizsgálat ötlete nem került most szóba.

Eddig hőmérőztem, ovulációs teszteltem, és 2 naponta igyekszünk együtt lenni. Így attól tartok, hiába állapítja meg a doki, hogy "na most" legyünk együtt, egyébként is együtt lettünk volna, és történt ez az elmúlt hónapokban is, szóval félek, ez nem segít rajtunk... :(

2012. nov. 28. 22:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Hormonvizsgálatra ettől még szükség lehet.
2012. nov. 28. 23:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor szorgalmazni fogom!
2012. nov. 29. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!