Egyből terhes lehetek?
Pesszárium. Írd be a google-be és megtudod mi az. Kb olyan mint egy óvszer nőknek, csak nem érzed.
Egyébként nem semmi, egyedülálló eset vagy, hogy ilyen sokáig vársz a sexel. Hát.. jó szórakozást:-)
Pharmatex megbízhatóságáról nekem nagyon sokat elárul, hogy a nőgyógyászok között már új fogalom a Pharmatex-baba... Szóval, ha babát szeretnétek akkor nyugodtan. Spirált nem tesz fel normális orvos olyan nőnek, aki még nem szült.
Biztos jársz nőgyógyászhoz legalább évente ellenőrzésre, szerintem inkább tőle érdeklődj vagy ha nincs dokid, akkor keress egy jó orvost. Én is a nászéjszakáig fogok várni, örülök, hogy néhányan még gondolkodunk így:)
Gratulálok!!! :) Nagy dolog a mai világban, hogy így gondolkodsz, bár szerintem vannak azért hátulütői a dolognak, amit most megtartok magamnak... Védekezhettek gumival is, bár lehet, hogy rontana az "összképen" így első alkalommal, vannak krémek, zselék amiket lehet használni. Én úgy tudom egyébként, hogy egyik sem 100%, hallott szerintem mindenki olyanról hogy gyógyszer, spirál, sőt még gumi mellett is estek teherbe (az én álláspontom, hogy a gumi a legbiztonságosabb, ha a gyógyszer kilőve). Tényleg kérdezd meg a dokid, az a biztos!
Sok boldogságot nektek és hosszú, egészséges életet!
Szia!
Mi is vártunk a házasságig az első szex-szel. :-) Mindketten. Nekünk az óvszer nem jött be, tabit se szerettünk volna, de azért, mert nem akartunk sokáig várni a babával. Végül az lett, hogy kerültük a termékeny napokat. Ehhez figyelnem kellett a hőmet, a nyákomat, LH teszteltem is, ennek eredményeképp nagyon jól megismertem a testem működését, szóval hasznos volt.
Az egyik előző válaszoló javasolta a pesszáriumot. Csatlakozom, én is ezzel szeretnék majd védekezni az első baba után (jelenleg nem védekezünk sehogyse). Spermicid zselével együtt kell használni, és igen, kb olyan, mint egy női óvszer, azzal a különbséggel, hogy ezt a méhnyakra kell "felhúzni", és egyik fél sem érzi. Nőgyógyász írja fel méretvétel után, ő tanít meg a használatára is, és helyesen használva évekig jó egy darab.
Hagyon jó ötlet vele konzultálni a védekezési lehetőségeidről. A hüvelygyűrűt nem ajánlom, mert szintén hormonális, még ha nem is szájon át hat.
ja, még valami. A spirálról nagyon rosszakat hallottam. Pl hogy erősíti és elhúzódóvá teheti a vérzést, közti vérzéseket okozhat, fertőzéseket, irritálja a méhnyálkahártya felszínét. Talán az sem közömbös nektek, hogy a beágyazódást akadályozza meg, tehát a már megfogant baba vetélődik el általa. Szóval sok és kellemetlen mellékhatása van, ráadásul elég sok nő teherbe esik mellette. Épp tegnap volt itt egy szomorú eset: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Sok boldogságot nektek! :-)
Lehetsz terhes egyből. Ezt a termékeny napjaimat kiszámolom című dolgot nem ajánlom, mert az első együttlét olyan dolgokat hozhat, mint spontán peteérés!! Ami ugye teli találat, elélvez a párod, nálad a lelki-testi hormonális dolgok miatt egy pete megérik, másnap megreped, a hímivarsejtek meg ott várják a petét... És könnyen "kész" a baba.
A megszakítást azért nem ajánlom, mert ha mindketten az alsők lesztek egymásnak, szóval a párod is "szűz", akkor nem fog tudni arra figyelni, hogy mikor "megy el", mert ezt is meg kell tanulni szabályozni, késleltetni, nálunk 2-3 hónap kellett, mire kialalkult a rend... Ez tehát veszélyes, arról nem is beszélve, hogy az előváladékban is vannak életképes spermiumok, és nem egy baba fogant már ezzel a védekezési módszerrel.
Kérj tanácsot a dokitól, mert lehet, hogy van olyan tabi, amit a te betegséged mellett is lehet szedni...
Egyébként mi is az elsők voltunk egymásnak, a házasságig vártunk, és örülök, hogy vannak még, akik így gondolkodnak...
Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!