Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Volt vki HSG vizsgálaton...

Volt vki HSG vizsgálaton mostanában?

Figyelt kérdés
Leírná a tapasztalatait, mit érdemes vinni, hogyan zajlott az egész vizsgálat... Mennyit adtatok utána a dokinak?

2012. okt. 29. 12:56
1 2
 1/11 sumergo ***** válasza:
100%

Nem mostanában volt, de azért leírom. Hálóinget, papucsot, köntöst vittem. Várnom is kellett, így olvasnivalót sem árt vinni, vagy valamit, amivel eltöltöd az időt. Röntgen alatt csinálták,elég kellemetlen, de nem mindenkinek az, lehet, h neked nem fog fájni.

A doki semmit nem kapott, mert munkaidőben csinálta. Nem tartom jónak ezt a mentalitást, h tömjük a dokikat pénzzel, mikor a munkájukat végzik. Ha külön ezért a vizsgálatért bejön dolgozni, az más, de munkaidőben én nem adtam.

2012. okt. 29. 13:36
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia! Én tavaly novemberben voltam, röntgen alatt nézték,kb fél órás altatás volt, csak akkor ébredtem, amikor toltak vissza a helyemre.

Picit véreztem utána, de minden átjárható volt.

Én 10000-t adtam a nőgyógyászomnak, mert ez előre meg volt beszélve, ez a vizsgálat.

Reggel mentem, éhgyomorra, aztán délután jöttem is haza.

2012. okt. 29. 14:27
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem pénteken csinálták. Amit vittem hálóing, papucs, betét, köntös, olvasnivaló. Nekem reggel 8 kor csinálták volna de mivel nem volt műtősnő ezért csúsztunk nem kicsit. Délután 13:15 kor volt a vizsgálat. Nem altatásban csinálták tejesen éberen voltam szeduxen szurit akartak adni de nem kértem mert nem akartam még tovább bent maradni. Az amikor a doki előkészít az nekem csak kellemenetlen volt, de amikor a folyadékot nyomta hát az nagyon nem volt jó. Nekem nagyon fáj pedig átjárható vagyok. A vizsgálat nem tartott tovább 5 percnél. Én a saját lábamon mentem le és utána a saját lábamon ment vissza a szobába. 13:35 kor már az ágyban pihentem és 15:00 már úton voltam hazafelé. A vizsgálat után még kb 30 percig voltak menszi szerű görcseim de utána teljesen elmúltak. Vérzés is volt de csak pisilésnél lehetett látni a betéten semmi nem volt. Tegnapra pedig teljesen elmúlt. Már együtt is voltunk a párommal és semmi probélma nem volt. Bocsi kicsit hosszúr sikeredet :) Remélem tudtam segíteni:)
2012. okt. 29. 15:20
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekem sem mostanában volt, de gondolom, túl nagy változások nem történtek ez ügyben. (SOTE I. egyébként.)

Kérték, hogy jöjjön hozzártartozó, aki hazakísér a végén. Bementünk a megadott időre, egy nagyon kedves nővér átkísért a helyiségbe, és ott is maradt asszisztálni. (A férjem kint várt a váróban.) Nekem nem kellett semmilyen hálóing meg hasonlók, levettem a nadrágot+bugyit, felfeküdtem az ágyra, és elkezdődött a vizsgálat. Egy csövet vezettek be hüvelybe, amin keresztül folyadékot engedtek a petevezetékbe, és röntgenen nézték. Iszonyúan be voltam rezelve, mert horrortörténeteket olvastam erről a vizsgálatról, de kellemesen csalódtam. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fájt, mert kb. 5-10 mp-ig erős szúró, hasító érzés vágott át rajtam, de utána ez tompa sajgássá szelídült. Nekem meg is kellett ismételni a vizsgálatot pár perc múlva, mert az első valamiért nem sikerült. Az egész kb. 15 percig tartott, mindennel együtt.

Ezt követően felöltöztem, ekkor már nem is fájt. BKV-val jöttünk haza, aznap már nem mentem be dolgozni, itthon pihentem. Enyhe menstruációs görcsöt éreztem néha, de nem volt vészes, másnapra teljesen rendben voltam.

2012. okt. 29. 15:27
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem 2 hete volt.Nekem a ciklus 10. napján csinálták.Nem altattak.8-ra oda kellett mennem a kórházba, akkor megvizsgált ott egy doki, azt mondta minden oké, majd készüljek fel rá mert fájni fog.Na gondoltam F.sza hogy már az orvos is riogat, így is eléggé be voltam tojva.Utána, kaptam egy szobát, mondták hogy majd csak 11 felé lesz, hát a 11-ből dél lett.Akkor jött értem egy beteghordó aki átkísért a műtőbe, ott állt vagy 4 maszkos ember.Itt úgy csinálják hogy egy cső szerűséget feltesznek hogy a vért elszívja, ezután megkaptam a lidokain injekciót a méhembe, na ez iszonyat fájt, majd a katétert, az is fájt.Na jó az iszonyat azért nem iszonyat, de fájt.Mikor levettek az ágyról akkor láttam hogy tocsog a vér alattam, meg minden műszer tiszta vér.Gondolom ennek így kell lenni, mert semmi bajom nem volt.Ekkor áttoltak a röntgenben pik-pak átnyomták a kontraszt anyagot, a jobb oldali szuper a bal keskeny, az elég gáz.Az orvos azt mondta hogy ez jó eredmény.Vissza vittek a szobába, pihenés következett.Nekem nem fájt semmim.Csak egy kicsit.Én menni akartam haza felé.Majd nagy nehezen 5-kor haza mehettem.Röviden ennyi.Könnyű azt mondani hogy ne parázz, nem lesz kellemes de ha ezt se bírjuk a ki a szülést hogy fogjuk!!Én egyáltalán nem bántam meg hogy megcsináltattam legalább tudom hogy állok odabent.Jaj egy egész regényt írtam.Ha kérdésed van nyugodtan írj.
2012. okt. 29. 15:41
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ilyen sokan leírtátok a vizsgálatot. Injekció a méhbe az nagyon durva lehetett. Utána véreztetek? Amikor visszavittek a szobába, akkor tudtad használni a betétet vagy már vinned kellett magaddal a műtőbe?
2012. okt. 29. 16:13
 7/11 anonim ***** válasza:
Én már reggel úgy mentem h betétet tettem a bugyimba.Mikor átkísértek a műtőbe, teljesen le kellett ugye vetkőznöm lent, de az ágyra tette a betegszállító, amivel hurcolászott.Mikor vége volt a vizsgálatnak, ide adta a cuccomat, én felvettem, de rá egy pillanatra jött a nővérke ilyen mintha letekert volna 5-6 db papírtörlőkendőt, és kérte hogy tegyem be, mondtam neki hogy óó én készültem, mondta hogy az jó de tegyem be mert a nem lesz elég, és tényleg nem volt elég.
2012. okt. 30. 10:49
 8/11 anonim válasza:
Nekem a 7. napon csinálták meg, ambulánsan. Nem volt kellemes érzés, de kíbírtam. Hasonlít a menstruációs görcsökhöz a fájdalom. Kb. fél óra volt az egész. Egyedül mentem, autóval. Utána pihentem. Egy kicsit véreztem , de másnapra már elmúlt. Átjárható volt a méh és a petevezető is. Rendben találtak mindent.
2013. márc. 2. 22:54
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Szerencsére ezen túl etem már én is és nem voltam elzáródva. Nálad mi lesz a következő lépés?

Sajnos nálam még azóta sincs baba:(

2013. márc. 3. 11:23
 10/11 anonim válasza:
Ezután Tapolcára kell mennem, lombikra. A férjemnél volt probléma. Azt mondták, hogy lombikkal sikerülhet.
2013. márc. 5. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!