Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pajzsmirigy betegséggel lehet...

Pajzsmirigy betegséggel lehet teherbe esni?

Figyelt kérdés
Családomban van ilyen eset. Nem tudom, hogy konkrétan mi a gond a pajzsmiriggyel. Pirulát szed, azt mondta az orvos, ha most teherbe is esne, akkor súlyosan sérült lenne a pici. Lehet ezt kezelni és esetleg pár év múlva bevállalni a picit?
2012. okt. 24. 09:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem alulműködés alakult ki, így azonnal el is vetéltem, de előtte 7 évig nem is sikerült teherbe esnem. Mikor 2 hónap múlva újra terhes voltam, már szedtem jódot, mert ez alulműködésnél nagyon kell. Már 9 hetes terhes voltam a Tsh-m az egelben, az orvos úgy engedett ki az ajtón, hogy úgyis elvetélek... :-(. De nem, szerencsémre a hormongyógyszer nálam azonnal rendbe tette a hormonháztatrásomat és való igaz, ha az elsp 2 trimeszterben nem kezelik a kismamát, akkor nagy az esély, hogy kretén lesz a kisbaba. Én is sokat bőgtem emiatt, de a lányom most 3 éves, máre fél éve két nyelven beszél, szobatiszta, mindent időben kezdett el, nem csoda gyerek ne érts félre, de korának teljesen megfelelően fejlődik. Szóval nem lett buta, okos kis esze van, már kivülről énekli, hogy mőkuska, mőkuska felmászott a fára, leesett , leesett kitörtött a lába... :-). A pajzsmirgy betegség másik lehetősége a túlműködés, na arról én semmit sem tudok, lehet az veszélyesebb...
2012. okt. 24. 09:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Csak annyit mondtak, hogy nagyon rossz az eredmények, nem lehet kisbabájuk vagy ha lenne is, testi fogyatékos lenne. Nagyon megsajnáltam oket, hiszen nekem is van gyerekem és tudom, hogy mennyire szerettek volna egyet. De hátha kezelik és sikerul egyet osszehozni.
2012. okt. 24. 09:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Simán teherbe lehet esni, csak kezelni kell, és folyamatosan ellenőrizni.

Nekem is alulműködésem van, a terhesség előtt 5 hónappal kezdtem el szedni a gyógyszert, a terhesség alatt emelni kellett az adagot, illetve havonta jártam ellenőrzésre (vérvétel).

Nagy eltérése lehet, ha ilyesmit mondott az orvos, a kezeletlen alulműködés valóban okozhat vetélést vagy súlyos fogyatékosságot, de ha rendszeresen szedi a gyógyszert, akár fél év múlva is próbálkozhatnak (persze a kontroll folyamatosan kell majd).

Egyébként terhességtől függetlenül nekem is életem végéig gyógyszert kell szednem rá.

2012. okt. 24. 09:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Ertem, koszonom a válaszokat.
2012. okt. 24. 10:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Dehogy lenne fogyatékos, ez baromság,,akkor lenne fogyatékos a baba ha anyuka nem szedné a hormongyógyszert amit kell az alulműködésre terhesség alatt. Nagyon rossz hormonértékeim voltak, azt mondták sose lehet, sőt három lombik se sikerült, aztán egyszer csak sikerült természetes úton, végig szednem kellett a letroxot, emelt adagban, és épp ezért nem lett fejlődési rendellenessége a babának, majd utána a második gyereknél is szednem kellett most van két csodás egészséges gyermekem.
2012. okt. 24. 11:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Megnyugtató, koszonom szépen.
2012. okt. 24. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!