Terhes lehetek-e? Mennyi az esélye? Meg hasonlók.
Már ne is haragúdjatok de fel megy bennem a pumpa, mikor ilyeneket olvasok hogy "abbahagyásos" módszer, meg nem élvezett el belém de.., meg még szűz vagyok, de megujjazott ... meg ilyen baromságok. Tudom hogy ez az az oldal ahol bármit megkérdezhetsz, de könyörgöm ilyen kérdést minek feltenni ilyen esetben? Mért nem vesz az illető egy terhességi tesztet? Mi a francnak irogat ide hogy ideges, meg félek, meg úristen rettegek, meg mennyi az esélye... de arra volt esze hogy felcsináltassa magát, védekezés nélkül. Gondolom ilyet főleg a tizenévesek irogatnak - legalább is remélem - de mégis hogy lehetnek ennyire tudatlanok, ostobák? Tudom hogy ezt a kérdést is már páran felvetették, volt is belőle "vitafórum". De talán kedves fiatalok utána kéne kérdezni, vagy nézni a neten.. -vagy nem tudom- annak hogy NEM lehetsz terhes, milyen védekezési módszerek vannak, mert van egy csomó, és alkalmazni vmelyiket. De még jobb ha mielőtt szexelni akarnátok elmennétek nőgyógyászhoz, mert attól hogy Csabi kinyal, még nem fog elmúlni a gomba, csak ő is beteg lesz. Volt egy hasonló kérdés a napokban, bár gondolom - remélem - csak vki ráérősen szórakozott és hülyeségeket kérdezett, aztán a jó, fontos kérdések az ilyenek miatt lejjebb csúsznak.
Nagyon remélem hogy az itt lévő kedves anyukák gondolnak majd a későbbiekben a felvilágosításra hogy ő gyerekük ne itt kérdezgessen hülyeségeket, hanem tudjon mindent és ne ejtse teherbe/ne essen teherbe feleslegesen, mert tudatlan volt! Mert ezzel tönkremehet egy élet, ha felelőtlenül szexelnek!
Rengeteg mai fiatal egyszerűen tudatlan. ész nélkül szexel összevissza. Ha a Kreszről tudna valaki ennyit, nemhogy jogosítványt nem kapna, de még gyalog se engednék ki az utcára.
A tudatlanságnak részben a felelőtlen szülők az okozói: a nevelést ráhagyják az iskolára, vagy annyira maradiak, hogy a szex tabutéma a számukra (mint az én anyámnak is). Kevés az olyan szülő, aki hajlandó és képes megteremteni a gyerekével azt a bizalmi légkört, amiben nyíltan tud beszélgetni a gyerekkel kényes kérdésekről.
A másik ok talán az iskola. (Tanár vagyok, tehát nyugodtan szapulom.) van biológiaóra, vagy felvilágosítás, de sosem beszélgetnek a gyerekekkel a szexről és a párkapcsolatokról. Csakis a biológiáról, esetleg a fogamzásgátlás fontosságáról. namármost a biosz az egyik fülükön be, a másikon ki. nem azok a láényok írnak ide, akik biosz faktosok, hanem azok, akik ezeken az órákon magukat kelletve vihogtak és oda se figyeltek.
Mondjuk egy iskolai csoportos órán még nehezebb megteremrteni azt a bizalmi légkört, amiben a gyerek mer őszintén kérdezni kényes témákról, és a tanár is mer őszintén válaszolni.
Akkor meg mi marad, ha valaki nem biosz faktos véletlenül? A Bravo újság.
Pedig vannak nagyon jó felvilágosító irodalmak a szexualitásról is, meg a párkapcsolatokról is. Utóbbiról pl a Spielhózni, ha valaki ismeri. Be lehetne venni a tantervbe, feldolgozni, adni rá időt, óraszámot, pénzt. De nem, nagyokosaink a minisztériumban a matekot nyomják ezerrel, pedig 100 gyerekből egynek ha szüksége lesz ilyen szintű matektudásra érettségi után.
-.-
Akkor sajnos bennevan a pakliban h hülyeségről fog szólni maga a kérdés. Míg bele nem olvas az ember, addig nem tudja meg h mi a baja a kérdezőnek...szóval nem tudni előre h mire számíthatunk, marad a végigolvasás ha marhaságról van szó, ha nem. :(
Abban viszont egyetértünk h nem 15 éveseknek kéne ilyen segélykérő kérdéseket feltennie, h terhes-e vagy nem. És igenis jó lenne ha előbb tájékozódnának bizonyos dolgokról.
Én ha hülyeséget olvasok...akkor hülyeséget válaszolok. (tudom szenyóság) de azt tartom h: hülye kérdés, hülye válasz! x)
Egyébként milyen érdekes én még olyan kérdést nem olvastam mint pl: le szeretnék feküdni a barátommal de nem tudom hogyan védekezzünk, segítsetek. Vagy vmi hasonló.
Az ilyenre szivesen válaszolok, és nem fogom lepontozni szerencsétlent hogy nem tud védekezni, de legalább eszébe jutott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!