Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Számít a három hét? Részletek...

Számít a három hét? Részletek lenn!

Figyelt kérdés
Foylamatos munkaviszonyom van 8 hónapja, most júliusig mivel munkahelyet váltok. Közben aug. 15.-én esküvőm lesz névváltozás meg minden. Azt mondta az új munkahely hogy akkor ne menjek aug 3-tól csak ha már megvolt az esküvő s van új nevem visszajöttem a nászútról. rendesek voltak. Tehát van kb 3 hét ami alatt sehová nem vagyok bejelentve. Akkor ha babát szeretnénk az új törvény értelmében aug 24-től számítva 1 év munkaviszomnak kell lennie megint az új helyen? Mert a Tb például 30 nap "átfutást" ad amiben még benne vagyok és az sem szűnik meg. Köszönöm,
2009. júl. 30. 09:36
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem augusztus 24-től kell számolnod az egy évet,és a táppénzt vedd úgy mintha nem lenne.Így kellemesen fogsz csalódni,ha azt mondják,hogy több a munkaviszonyod.én nem rizikóznék,hogy ennyire pontosan kiszámoljam az egy évet.

Ha még csak most tervezitek,akkor úgyis az új rendszerbe fogsz beleesni,és nem ér annyit,hogy emiatt esetleg ne kapj meg valami járandóságot.

2009. júl. 30. 09:52
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen köszönöm, igazad van én is erre gondoltam csak azt hittem ha tb-nél van iylen akkor ebben is van valamilyen "átfutási idő". Még gyógyszert szedek és akkor valószínű jövő februárig szedni is fogom.
2009. júl. 30. 10:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Valami keverés van.

Az új gyed törvény azt mondja, hogy az igénylést megelőző két éven belül kell lenni 365 nap biztosítotti időnek, aminek nem kell folyamatosnak lennie. Nem folyamatosság már idén is volt, a max. 30 napos megszakítás még a 2008-ban igényelt ellátásokra vonatkozott.

Ami miatt "gáz", hogy három heted kiesik, hogy akkor te nem maradhatsz majd otthon a gyerek két éves koráig gyeden, hanem csak 2év mínusz 3 hétig. Ezért én inkább azt tanácsolom neked, hogy (ha még nem késtél el), menj el passzív táppénzre.

2009. júl. 30. 10:23
 4/9 A kérdező kommentje:

Az utolsó válaszolónak: jól értem tehát hogy (még nem vagyok terhes) ha pl. én most decemberben teherbe esnék akkor ugyan úgy járna a gyed 2 évig (minusz ugye a 3 hét mivel az kimarad majd most) és nem a folyamatosság a lényeg az új törvénynél hanem az hogy a terhességet megelőző két évben legyen összesen minimum 365 nap munkában eltöltött nap?

Nem sürget az idő, csak most ugrott be hogy a két munkahely közöt lesz ez a 3 hét szünet és csak szeretnék/nénk tisztán látni mivel úgy terveztük hogy esküvő után vagy jövőre abbagyagyom a gyógyszert és majd jön mikor szeretne a baba. Köszönöm a válaszokat!

2009. júl. 30. 10:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen, jól érted.

Én csak azt nem értem, hogy miért nem mész (mentél) el erre a három hétre passzív táppénzre? Mert a passzív táppénz beleszámít az otthonléti idő megállapításába, vagyis akkor két évet lehetnél otthon.

2009. júl. 30. 11:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem tudtam hogy van iylen hogy passzív táppénz. Eredetileg nem is lett volna egy nap kihagyás sem, de mondtam hogy esküvőm lesz ezért az új helyen felajánlották hogy akkor menjek később mert ha lesz névváltozás akkor amúgy is új jelszó, beléptető rendszerhez kódok, meg iylenek kellenek majd és egyszerűbb nekik is ha nem egy hétig használom a régi nevem és utánna 2 hétig nem tudok dolgozni mert igénylik az új kódokat. De köszönöm a választ, így árt értem mi a helyzet.
2009. júl. 30. 11:12
 7/9 A kérdező kommentje:
Meg az a három hét nem hiszem hogy sokat számíít már, a lényeg hogy jár így is és hogy szerencsére nem hosszabb idő marad ki
2009. júl. 30. 11:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Remélem, nem keresnek addig mást a helyedre...
2009. júl. 30. 11:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem túl pozitív válasz de nem, ők ajánlották fel ezt mondván "esküvő az esküvő". Nem én kértem. Ismerősök is bebiztosítottak hogy számítanak rám.
2009. júl. 30. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!