Számít a három hét? Részletek lenn!
Szerintem augusztus 24-től kell számolnod az egy évet,és a táppénzt vedd úgy mintha nem lenne.Így kellemesen fogsz csalódni,ha azt mondják,hogy több a munkaviszonyod.én nem rizikóznék,hogy ennyire pontosan kiszámoljam az egy évet.
Ha még csak most tervezitek,akkor úgyis az új rendszerbe fogsz beleesni,és nem ér annyit,hogy emiatt esetleg ne kapj meg valami járandóságot.
Szia!
Valami keverés van.
Az új gyed törvény azt mondja, hogy az igénylést megelőző két éven belül kell lenni 365 nap biztosítotti időnek, aminek nem kell folyamatosnak lennie. Nem folyamatosság már idén is volt, a max. 30 napos megszakítás még a 2008-ban igényelt ellátásokra vonatkozott.
Ami miatt "gáz", hogy három heted kiesik, hogy akkor te nem maradhatsz majd otthon a gyerek két éves koráig gyeden, hanem csak 2év mínusz 3 hétig. Ezért én inkább azt tanácsolom neked, hogy (ha még nem késtél el), menj el passzív táppénzre.
Az utolsó válaszolónak: jól értem tehát hogy (még nem vagyok terhes) ha pl. én most decemberben teherbe esnék akkor ugyan úgy járna a gyed 2 évig (minusz ugye a 3 hét mivel az kimarad majd most) és nem a folyamatosság a lényeg az új törvénynél hanem az hogy a terhességet megelőző két évben legyen összesen minimum 365 nap munkában eltöltött nap?
Nem sürget az idő, csak most ugrott be hogy a két munkahely közöt lesz ez a 3 hét szünet és csak szeretnék/nénk tisztán látni mivel úgy terveztük hogy esküvő után vagy jövőre abbagyagyom a gyógyszert és majd jön mikor szeretne a baba. Köszönöm a válaszokat!
Igen, jól érted.
Én csak azt nem értem, hogy miért nem mész (mentél) el erre a három hétre passzív táppénzre? Mert a passzív táppénz beleszámít az otthonléti idő megállapításába, vagyis akkor két évet lehetnél otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!