Ovuláció a ciklus 32. napja körül?
PCOS-em van, a ciklusaim 40-90 nap közöttiek. Jelenleg 18 hetes terhes vagyok ultrahang alapján, illetve ciklus szerint lassan a 21. hetet kéne taposnom. Elég sokat voltunk együtt akkoriban, 2 héten át szinte minden nap, amikor a baba összejött, így nem tudom, melyik nap fogant pontosan. Eddig úgy tudtam, hogy 19 hetes vagyok, mert a nőgyógyászom minden ultrahangja alapján így számoltam ki és ő is biztosra állította. Viszont a 12. heti ultrahangon Hajdu Krisztinánál voltam (ő a legjobb genetikus), akkor 13 hetesnek kellett volna lennem, ő csak 12-nek mérte a babát. Most is nála voltam a 18. heti genetikain, azt hittem, már 19 hetes vagyok, de azt mondják, az a biztos, amit ő mond, az ő mérése számít, így elfogadom, hogy csak 18 hetes kismama vagyok.
Ebben az esetben viszont felmerül egy kérdés: hogy lehet mégis az, hogy a ciklusom 30. napja környékén volt peteérésem? Mert rendben, a legrövidebb ciklusom is 40 napos, de mindenhol azt olvastam/hallottam, hogy ilyen hosszú ciklusnál nincs ovuláció, mert az legkésőbb a 20. napig bekövetkezik, utána esélytelen. Most akkor mégis? Nem szedtem metformint, nem változtattam az étrendemen, ugyanúgy megvolt minden PCO tünetem a fogantatás havában és még most is.
A dokimat fogom megkérdezni róla, ha legközelebb megyek hozzá vizsgálatra, hogy mégis hogyan lehetséges az ilyen késői peteérés, de nagyon kíváncsi vagyok, ti tudtok-e valamit róla, illetve van-e közületek olyan, akinek ilyen későn, ciklus végén (28. nap után) fogant a babája?
Szia!
Azt tudni kell, hogy egy atom biztos pontos menstruáció esetén is van olyan, hogy a cikluson kívűl van peteérés. Ez bármitől lehet. Nyugottabb életmód, de nagyon sokan állítják, hogy az orgazmus is kiválthatja az ovulációt.
Neked mivel nagyon rendszertelenek voltak a ciklusaid ezért nem igazán tudhatod, hogy ténylegesen hanyadik napon voltál a ciklusodnál. Én amikor a lányommal teherbe estem akkor januárban volt meg utoljára és márciusban teszteltem újból. Én arra gondolok, hogy attól, hogy nem véreztem még rendesen ment körbe a ciklusom. Előfordul az ilyesmi szerencsére nem vagyunk gépek. :)
Szívből gratulálok a babátokhoz és kívánok minden jót.
Erre már én is gondoltam, hogy "körbeértem", de jó, hogy más is ezt mondja, talán van benne valami. Megkérdezem majd a nőgyógyászomat, hogy lehetséges-e vagy mi a valódi magyarázata. De ez most nagyon érdekel. :)
Köszönöm a választ és a gratulációt. :)
Nagyon szívesen. :) Igaz én nem is gondoltam erre a kérdésre amikor terhes lettem. De ha te még kapsz választ akkor megírod nekem?
Most már kíváncsi vagyok, hogy ő mit mondana, bár a szakmai tapasztalatom szerint csak ez lehet. :)
Tudjátok a nemét a babátoknak?
Igen, van! :-) Az enyém a ciklus 30. napján volt ovulációm, biztos vagyok benne mert hőmérőztem is és ovulációs fájdalmam is volt. Most 30 hetes terhes vagyok.
Nekem mindig hosszú ciklusaim voltak, de ultrahanggal is igazolták korábban hogy van ott peteérés, csak későn. Amelyik orvos azt mondja hogy a 20. nap után már nincs peteérés, az dobja ki a diplomáját, és nézzen meg engem!!! És nem én vagyok az egyetlen.
Én csak annyit tudok érdemben hozzászólni a témához, hogy személyes tapasztalataim szerint hosszú ciklusnál is van/lehetséges peteérés. Tavaly szeptemberben pl. a 49. cn. körül volt ovulációm.
Miért ne fordulhatna elő? Hiszen nem gépek vagyunk, hogy óramű pontossággal "működjünk"...
Az orvos nem mondott semmit, hogy mitől lehet, annyival elintézte, hogy előfordul néha késői peteérés. És valószínűleg nekem évente 2-3 ilyenem lehet maximum, amit nem jelez előre semmi. Vagyis valami ilyesmit mondott, nem ragozta túl.
Nem látszott rendesen az ultrahangon, de valószínűleg kislányunk lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!