Laparoszkópiás műtét alatt lélegeztetnek vagy milyen a műtétnek a folyamata?
Szia!
Engem már nagyon sokszor altattak, először több mint 20 éve császármetszés miatt. Az után nagyon rosszul voltam, napokig kapart a torkom, (gondolom lenyomták a csövet rajta), az első éjjel állandóan arra riadtam fel, hogy elfelejtettem levegőt venni, és másnap reggel alig tudtam felkelni. :-( A második altatásom egy laparoszkópos epeműtétnél volt 6 éve, itt csak aznap délután volt kellemetlen, hogy féléberen hevertem az ágyon, fájdalmaim voltak, de nem volt annyi erőm, hogy gyógyszert kérjek.
Aztán jöttek a lombikok sorban, ami után rögtön felébredtem, és nem volt semmi bajom, sem torokkaparás, sem szédelgés, semmi! Mintha egy jót aludtam volna otthon az ágyban. :-)
Közben volt még egy nőgyógyászati laparom is, egybekötve méhtükrözéssel. Azzal sem volt semmi gond, amint felébredtem utána, rutinos lévén mentem rögtön sétálni a folyosóra, hogy mielőbb elmúljon a puffadás.
Szóval nagyon sokat fejlődött az altatási technika, nem kell parázni tőle. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!