Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen ovulációs tesztet vegyek?

Milyen ovulációs tesztet vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Igazából még csak a baba tervezésben vagyunk. A hőmérőzést most kezdem majd, a babókát februárban szeretnénk, ha összejönne. Úgy hallottam, hogy ha a szájban, a nyelv alatt reggel, még az ágyban 5 percig mérjük a testhőnket, akkor abból meg lehet állapítani, hogy mikor van az ovuláció. Viszont tájékozódás képen: hallottam, hogy vannak ovulációs tesztek is, amik kimutatják, hogy mikor van ovuláció. Mesélne erről valaki egy keveset, hogy milyet érdemes venni, mikor kell tesztelni, honnan tudom, hogy mikor van ovulációm stb.?

Köszönöm

2012. aug. 3. 20:20
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Teszkósat.
2012. aug. 3. 20:27
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

Én Vaterán vettem anno nagyon olcsón ovutesztet, szerintem most is árulnak még. Patikában, drogériában sokkal drágább.

Azt viszont felejtsd el, hogy te döntöd el, mikor jön össze a terhesség... akkor jön, amikor akar. Egy év próbálkozás még normálisnak számít, utána lehet aggódni.

2012. aug. 3. 20:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Az előttem szólónak teljesen igaza van!Sajnos ez nem így működik,hogy eldönti az ember..ha így lehetne baba,akkor már régen állapotos lennék..a párommal mi is a babáért küszködünk..igaz még nagyon az elején vagyunk,az első hónap sikertelen volt,így vettem ovu tesztet,hogy na majd azzal ,,tuti,, összejön!Nem jött..most ebben a hónapban fogunk harmadszor újra próbálkozni. :( Remélem sikeres lesz! Én Gabriel LH tesztet vettem a gyógyszertárban(3600ft 7db-os)és nagyon megbízható,mindenhol ezt olvastam.Én is meg vagyok elégedve ezzel a márkával.Igen jól tudod a hőmérőzés szabályait,és lehetőleg minden nap azonos időben kell mérni a hődet!!Az LH teszt igen kimutatja az ovulációt,mint ahogy a nevében is benne van,a megemelkedett LH nevű hormont mutatja ki.Ki kell számolni a legutolsó menstruációs ciklus hosszát(első napnak az számít,amikor a havi vérzés elkezdődött,és a következő ciklus kezdete előtti utolsó napig tart).Pl ha neked 28 napos a ciklus hosszod,akkor a teszt kezdetének a napja a mensi utáni 11. nap.És onnantól kezdve minden nap csinálni kell egy tesztet..ugyan úgy működik mint 1 terhességi teszt,csak annyi különbséggel,hogy ha itt halvány lesz a tesztcsíkod,akkor az még nem azt jelenti,h ovud van,hanem csak azt,hogy közelítesz hozzá.Akkor lesz pozitív,ha ugyan olyan erős lesz a tesztcsík mint a control csík,vagy még erősebb.Ha ez bekövetkezik,akkor 24-36 órán belül peteérésed lesz,és ebben az intervallumban kell még csak a pároddal igazán együtt lenni!!Az a legjobb,ha az ovu előtti napon,az ovu napján,és az ovu utáni napon vagytok együtt,mert akkor megnöveled az esélyt a teherbe esésre.De még így sem 100% a siker,ugyan is a természet mindenbe beleszól,és még így is csak 30% az esélye annak,h sikerült a megtermékenyítés.Ezt olvastam,meg már mondták többen is.Fennállhatnak olyan tényezők,hogy pl megtermékenyülés után nem jól osztódik és elmegy a vérzéssel a ,,baba,, vagy nem jól ágyazódik be,és a havi vérzéssel távozik.És még csak azt sem tudod,h ,,terhes,, voltál.Ezért van az,h 1 év próbálkozási idő még jónak számít,és ha akkor sem jön össze,akkor lehet menni kivizsgálásokra.Remélem sokat tudtam segíteni.Sok sikert a babához!! :)
2012. aug. 3. 21:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Jah és még annyit,hogy az ovu tesztet NEM a reggeli vizeletből kell csinálni!!De ezt is minden nap ugyan abban az időben kell megcsinálni!!És előtte 1 órával nem szabad túl sok folyadékot inni,ugyanis a túlzott folyadékbevitel meghamisíthatja a teszt eredményét!!
2012. aug. 3. 21:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Az előző jól leírta, én még annyit tennék hozzá, hogy elsőre, ha nagyon rendszertelen vagy hosszú a ciklusod, csinálhatod kétnaponta is, mert az LH-teszten a csík fokozatosan alakul ki. Tehát ha elkezded a tesztelést, és még nagyon-nagyon halvány a 2. csík, vagy nincs is, akkor másnap felesleges csinálni, kihagyhatsz egy napot. Én csináltam így, és soha nem késtem le ovulációt, mert 4-5 nap alatt lesz csak nagyon erős...
2012. aug. 3. 21:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia! Vaterarol rendeltem One Step ovulacios tesztet, 2 nap kulva hazhoz hozta a posta :) 30 db volt 2500 ft. Szerintem nagyon jo aron van. Gyonyoruen mutatta a peteeresemet, csak jo tapasztalatom van rola, nem rosszabb mint egy dm-es vagy egy gyogyszertari. Azert olcsobb, mert csak tesztcsikok, es nincs rajta szep muanyag boritas, csomagolas. En ezt ajanlom!:) A 2. ovutesztes honapban terhes lettem, azelott fel evig probalkoztunk.

Delutani, esti pisibol kell csinalni, elotte 2 oraig ne egyel, ne igyal. Valoszinu, hogy mindig ket csik fog megjelenni. A szep eros kontroll csik, es a nagyon halvany, halvany tesztcsik. Akkor van ovud, ha ugyanolyan eros a testcsik, mint a kontroll, vagy erosebb, ezutan kb 12-24 oraval van a tuszorepedes, vagyis bujjatok ossze!:)))))

Sok szerencset! Irj ha tudok/tudunk meg valamiben segiteni!

19 hetes kismami

2012. aug. 3. 22:13
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Nagyon érdekesek és hasznosak voltak! Nem gondoltam, hogy ilyen kimerítő válaszokat fogok majd kapni.

De kicsit el is gondolkodtatott. Fiatalkoromban, ha netán elfelejtette az ember lánya bevenni a fogamzásgátló tablettát, annyira aggódott, hogy teherbe esett. A mai Nők nagy része meg nem esik teherbe X és X ideig. Hogyan van ez? Miért voltunk akkor biztosabban abban, hogy megfogant a baba? És akkor miért olvasok olyan kérdéseket a gyk.hu-n, hogy kiszakadt a gumi, terhes lehetek-e, valakinek ennyitől megvan a baba!? Miért annak adatik meg a baba, aki nem is akarja, sőt, netán még el is veteti utána? Annak miért nem, aki tudatosan, éretten, felelősségteljesen, megfelelő háttérrel várja a Picit?

2012. aug. 4. 07:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Én PRedictort vettem, de a kontroll csík is alig akart megjelenni. Este csinálta és reggelre lett látható, mellette az ovulációt jelző vonallal együtt. Nem tartom megbízhatónak. Majd veszek mást is...
2013. febr. 8. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!