Mostmár szeretnénk rendesen próbálkozni a babával ,de gondoltam előtte el kellene menni egy alapos kivizsgálásra hogy minden rendben van e velem.
Azért mondom igy mert volt sajnos egy méhenkívüli terhességem és nagyon félek attól hogy megint az lesz vagy talán elvetélek:(
Milyen vizsgálatokra menjek, hova forduljak elősször.
Mindenféle hormon vizsgálatot szeretnék hogy az is tuti rendbe legyen, azt hogy kell kérni. vagy csak mondom a dokinak hogy hormonvizsgálatot szeretnék. Itt annyi helyen olvasni hogy ha nincs rendben az a tsh akkor nem eshet teherbe , csak ez az egy féle hormon akadályozza a teherbeesést?
Nem nagyon vagyok képpbe ezekkel a dolgokkal, segítsetek lécci!!!!
2012. aug. 1. 20:00
1/4 anonim válasza:
Méhen kívüli terhesség nincs se hormonhoz, se életkorhoz, semmihez sem kötve, ez ellen nem tudsz felkészülni. De hogy kettő ugyanilyen terhességed legyen egymás után, annak igen-igen kicsi a valószínűsége, erre kár időt pazarolnod.
A másik meg: senki nem hajlandó a terhesség előtt vizsgálatokat végezni, mert feleslegesnek tartják. Én ezt demagóg gondolkodásnak tartom, ezért fogom a dokikat lepénzelni, vagy magánklinikára menni.
2012. aug. 1. 20:05
2/4 anonim válasza:
Mond azt a dokinak(nőgyógyász vagy háziorvos) hogy már több mint egy éve próbálkoztok a babával és nem jön össze.Akkor el fog küldeni vizsgálatokra: Labor, uh.-hasi,mell, pajzsmirigy, endokrinológia. Nekem sajnos tényleg nem jön több mint egy éve a baba,és ezek a vizsgálatok alatt derült ki, hogy miért,most ez kezelgetjük.
2012. aug. 1. 20:12
3/4 anonim válasza:
Magánlaborban azt nézetsz, amit akarsz. Oda nem kell beutaló, csak meg kell fizetni. Szerintem ha eddig összejött nektek, ezután sem lesz vele semmi gond. Persze, minden lehetséges, merülhetnek fel közben gondok. Ami a vizsgálatokat illeti azoknál, akiknek nem jön a baba, elég sok vizsgálat variáns lehetséges. Minden eset más és más. Én nem vagyok nagy szakértő, de felvetheted a dolgot a dokidnak, ha pedig nem segítőkész, magán egészség centrumokban/klinikán is be lehet jelentkezni különböző szakrendelésekre és kérhetsz vizsgálatokat (pénzért), ha elmondod, hogy mit is szeretnél. Remélem, minden rendben lesz és jön a baba :) Sok sikert!
2012. aug. 1. 20:27
4/4 anonim válasza:
Hormonokat akkor fognak nézni nálad, ha már több, mint 1 éve próbálkoztok és semmi. A méhen kívüli terhesség inkább petevezeték problémára utal, esetleg egy átjárhatóságot nézhetnek. Menj el a dokidhoz, szerintem megvizsgál, általános vérvételt és vizeletet is kérhet és talán a méhen kívüli terhesség tudatában elvégzi az átjárhatósági vizsgálatot is. Mást nem hiszem, de nincs is rá szükség. Ha itt minden rendben és nem akar jönni a baba, akkor jöhet a hormonvizsgálat. Ez egyébként magánban horror összeg, én egyszer kérdeztem, 4 éve volt 80000, úgyhogy ezért nem csinálnak mindenkinél tB-alapon sem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!