Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 24 óráig van csak peteérésem?...

24 óráig van csak peteérésem? Tényleg?

Figyelt kérdés

Kedves Nőtársaim!

Azt olvastam, hogy egy nőnek egy hónapban csak 24 óráig van peteérése. A szeretkezést pont arra az időszakra kell összpontosítani, amikor az a 24 óra van? Honnan tudod, hogy az mikor van pontosan?? Azonban olvastam általatok írt válaszokat is, ahol azt írtátok, hogy kétnaponta a legjobb szeretkezni, mert akkor van a legjobb esély arra, hogy megfoganjon a baba. Meg akkor amikor az ovuláció van. Az mi pontosan? Felvilágosítana valaki, anélkül, hogy lehülézne, hogy ezeket nem tudom. Kérlek Benneteket, hogy segítsetek!

Köszönettel

2012. júl. 26. 14:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az ovuláció az, mikor az érett petesejt kiszabadul. Innentől kezdve kb. 12-24 óra alatt termékenyíthető meg. A hímivarsejtek viszont 2-3 napot eléldegélnek a női szervezetben, ezért mondják azt, hogy a 2 naponkénti szeretkezéssel nem lehet elkerülni az ovut, és akkor elég idő is eltelik ahhoz, hogy a hímivarsejtek megfelelően megérjenek a feladatra.

Nagyjából úgy tudod belőni, hogy mikor van ovud, hogy az a következő menzesz esedékessége leőtt kb. 14 nappal történik. Tehát megnézed, hogy átlagosan hány naposak a ciklusaid (2 menstruáció között eltelt napok száma a menstruáció 1. napjától számolva), és visszaszámolsz 14-et. Pl. 28 napos ciklus esetén ez pont a középidőre esik, a 14. napra, 30 naposnál a 16. nap stb. Persze ez csak kalkuláció, nem biztos, hogy tényleg pontosan aznap lesz, de iránymutató. Akkortájt ajánlott 1-2 naponta együtt lenni.

2012. júl. 26. 15:16
 2/3 anonim ***** válasza:

És aki menstruáció előtt-alatt-után esik teherbe?

Mert a Párom ezek miatt a nagy profi számítások miatt abban van,hogy menzesz előtt nem lehetek terhes,meg közvetlen utána sem,pedig annyi ilyet olvastam már...

2012. nov. 20. 22:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Lehetnek spontán peteérések is, ezért mondják, hogy bármikor teherbe lehet esni. De ennek nagyon kevés a valószínűsége.
2012. nov. 21. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!