24 óráig van csak peteérésem? Tényleg?
Kedves Nőtársaim!
Azt olvastam, hogy egy nőnek egy hónapban csak 24 óráig van peteérése. A szeretkezést pont arra az időszakra kell összpontosítani, amikor az a 24 óra van? Honnan tudod, hogy az mikor van pontosan?? Azonban olvastam általatok írt válaszokat is, ahol azt írtátok, hogy kétnaponta a legjobb szeretkezni, mert akkor van a legjobb esély arra, hogy megfoganjon a baba. Meg akkor amikor az ovuláció van. Az mi pontosan? Felvilágosítana valaki, anélkül, hogy lehülézne, hogy ezeket nem tudom. Kérlek Benneteket, hogy segítsetek!
Köszönettel
Az ovuláció az, mikor az érett petesejt kiszabadul. Innentől kezdve kb. 12-24 óra alatt termékenyíthető meg. A hímivarsejtek viszont 2-3 napot eléldegélnek a női szervezetben, ezért mondják azt, hogy a 2 naponkénti szeretkezéssel nem lehet elkerülni az ovut, és akkor elég idő is eltelik ahhoz, hogy a hímivarsejtek megfelelően megérjenek a feladatra.
Nagyjából úgy tudod belőni, hogy mikor van ovud, hogy az a következő menzesz esedékessége leőtt kb. 14 nappal történik. Tehát megnézed, hogy átlagosan hány naposak a ciklusaid (2 menstruáció között eltelt napok száma a menstruáció 1. napjától számolva), és visszaszámolsz 14-et. Pl. 28 napos ciklus esetén ez pont a középidőre esik, a 14. napra, 30 naposnál a 16. nap stb. Persze ez csak kalkuláció, nem biztos, hogy tényleg pontosan aznap lesz, de iránymutató. Akkortájt ajánlott 1-2 naponta együtt lenni.
És aki menstruáció előtt-alatt-után esik teherbe?
Mert a Párom ezek miatt a nagy profi számítások miatt abban van,hogy menzesz előtt nem lehetek terhes,meg közvetlen utána sem,pedig annyi ilyet olvastam már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!