Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Rákerestem az utrogestan...

Rákerestem az utrogestan mellékhatásaira. Valóban késleltetheti a mentsruációt? Mert az egyik helyen azt olvasom, hogy lehetséges, a másikon meg azt, hogy teljesen kizárt, mert másra hat.

Figyelt kérdés

Úgy érzem, akik lombik pr-ban, vagy inszeminációban vesznek részt, mint én, fontos lenne tudni erről a "mellékhatásról", már csak a korai "örömök" elkerülése végett is. Az, aki már évek óta próbálkozik babával és végre egyáltalán odáig eljut, hogy akár már 1 hetet késik a "nem várt", úgy érezheti, reménykedhet, hogy végre talán most sikerült a baba. Közben meg kiderül, hogy mégsem...

Most akkor mi az igazság?

2009. júl. 14. 21:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia! Természetesen minden gyógyszernek vannak mellékhatásai, az utrogestannak is. Nem mindenki szervezete reagál a mellékhatásokra, ugyanúgy, ahogyan ez a fogamzásgátló tabletták esetében is van. Nagyon kevés nőnél jelentkezik ilyen mellékhatás, szóval nyugodtan örülj, ha késik a menstruációd :):)
2009. júl. 14. 21:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

ha jól tudom, az utro progeszteront tartalmaz, tehát, amíg azt szeded valóban előfordulhat, hogy nem jön meg a mensid. mert a sárgatest hormontermelését helyettesíti, vagy egészíti ki.

de én úgy tudom, hogy a lombik beültetés vagy inszem után, kapod az utrot két hétig, utána teszt, és ha az negatív, akkor abba is lehet hagyni a gyógyszert, ami miatt a vérzés is jelentkezik pár napon belül.

tehát reménykedni csak poz teszttel lehet, nem?

2009. júl. 14. 22:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

ÉN kb. fél éve használom a ciklus második felében.

Három terhesség is létrejött, de elmenetek sajnos...

A lényeg az, hogy nálam mindkét dolog megtörtént.

Késett az Utrotól, de aztán a legnagyobb dózis ellenére is megjött. Ha genetikailag nem stimmel valami a babával, minden segítség ellenére elmegy.

A másik két esetben az elhagyása után 2-3 napra meg is jött. Életem két legrosszabb döntése volt, hogy hallgattam a dokikra...Ők mondták, hogy hagyjam abba, mert nincs baba, de kiderült, hogy bizony volt, és ha nem hagyom abba, már boldog kisamama lehetnék.

Szóval, elméletileg valóban nem jöhet meg a használata alatt, de ha baba van, és esetleg beteg lenne, akkor szervezet "kihajtja" minenképpen.

2009. júl. 15. 07:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedvességetek, hogy szántatok időt a kérdésemre és megválaszoltátok :). Igazából onnan indult a dolog, hogy teszteltem és negatív lett. Az orvos elmondta, hogy azért kell szednem az utrogestant, hogy segítsen megtartani a babát, de sem ő nem említette, sem a tájékoztatóban nem volt így leírva, hogy ilyen hatása lehet a ciklusra. Tudom, hogy a pozitív teszt már adhat reményre okot, de én azért nem bízom 100%-ban a tesztekben. Ráadásul nem fogok (pláne nem idő előtt) naponta vagy mint egyesek napközben többször feleslegesen tesztelgetni, lesni az időt és idegeskedni. Nemsokára megyek laborra, ott minden kiderül. A csalódottságom most elsősorban arra vonatkozik, hogy úgy érzem fontos lett volna erről a "mellékhatásról" is tájékoztatást kapnom. Hisz egy lombik vagy inszem meglehetősen összetett kezelés és szerintem az lenne a minimum, hogy megfelelő, részletes tájékoztatás kap a páciens, hogy mindenre felkészülhessen. De lehet, hogy én gondolom rosszul...
2009. júl. 15. 07:48
 5/7 A kérdező kommentje:

Az utolsó válaszolónak... nagyon sajnálom amin keresztül mentél, őszíntén remélem, hogy előbb-utóbb jóra fordulnak a dolgaid!

Szeretném viszont megkérdezni, hogy amikor azt mondták neked, hogy hagyd abba a gyógyszert mert nincs baba, hogyan derült ki mégis, hogy valójában babás voltál?

2009. júl. 15. 07:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Utolsó vagyok

Köszönöm a kedvességedet!

Hogy hogy derült ki? Nagyon egyszerűen. Ultrahangon.

Egy belső kis hang suttogta, hogy itt valami nem stimmel, valaminek lennie kell, hiába minden teszt, ezért felkerestem egy másik magán nőgyógyászt, ahol a legszuperebb UH gép van. Érdekes módon ő látta a 2,5 mm-es petezsákot... Ekkor már abbahgytam az Utrot, és vártam a mensit, csak mondom, valami nem hagyott nyugodni, ezért mentem el egy másik orvoshoz.

Aznap este jött meg...hála az Utro elhagyásának.

Utána állandóan néztek, hogy rendesen kiürültem-e.

Igen, nekem se említette a saját orvosom, hogy nem fog így megjönni, csak erről az oldalról tudtam meg én is, hogy ne örüljek.

Teljesen igazad van, minden felvilágosítást meg kell adni az embernek, hiszen nem kis pénz van ezért kiadva, nem?

2009. júl. 15. 11:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Megint én.

Hogy jobban értsd a dolgot, én itt a válaszaimban 4 különböző

orvosról beszélek!

2009. júl. 15. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!