A stressz és a "rágörcsölés" tényleg rontja a teherbeesés esélyeit?
A stressz bizonyítottan rontja az esélyeket, ennek evolúciós okai vannak, a stresszt a tested úgy fordítja le a hormonok nyelvére, hogy most nem alkalmas az időpont, mert valami gond van. A szervezeted nem tesz különbséget a miért nem jön össze stressz és a nem lesz mit ennünk a jövő hónapban stressz között, érted?
Szóval az teljeen oké, ha nagyon akarod, de pozitív módon kell nagyon akarni, nem azon görcsölve, hogy jajj mi lesz, ha most ne sikerül megint, mi lesz, ha nem időben vagyunk együtt, mi lesz, ha megjön.
Szia! Ne görcsölj szerintem se, tudom azt hiszed könnyen mondom, de nem, ugyanebben a cipőben járok, ez a 9. próbálkozós hónapunk.
Én most ez utóbbi 1 hónapban már ugyérzem nem görcsölök rá, mármint eddig sem éreztem, egyszerüen csak féltem h nem is lehet majd gyerekem? azt hittük könnyen összejön majd, de nem.
Megpróbálok pozitívan hozzáállni, inkább már tervezgetek, szinte beleélem magam, de igy boldogabb vagyok és nem érzem stresszesnek a dolgot. Mindemellett a párom nagyszerű, teljesen mellettem áll, megbeszéltük a mi lesz ha nem jön össze részt is, van "B" terv, és ez picit megnyugtató. Nem várjuk el a másiktól hogy "igenis tessék termékenynek lenni", csak szeretjük egymást jóban-rosszban.
Valamiért ugy érzem hogy nem kell már sokat várni, 1 éven belül biztos vagyok benne hogy meglesz.:)
Csak nyugi, találj te is valami nyugtató hobbit ami elvonja a figyelmed mindezekről.én pilates-ezek.:)Kitartás, és csak mosolyogj. Sok sikert
még annyit hogy igen, rontja az esélyeket, agykontroll. Tudod ha éjjel felkelsz hogy fáj a fogad, és elkezded mondogatni hogy nem fáj, el fog múlni. Ez visszafele is érvényes, negatívan is tudsz saját magadra hatni.
És másik példa, a sok idegeskedés, gyomorpanaszokhoz, fejfájáshoz vezet, akár gyomorfekély is lehet, ezt gondolom tudod.Na ha már az emésztőrendszerre hat akkor mér ne hatna a hormonjaidra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!