Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet sportolni? Megfoganhat...

Lehet sportolni? Megfoganhat a baba?

Figyelt kérdés
Most tervezzük a babát, nem sikerült első hónapban, amikor pedig biztosan éreztem, hogy mégis (nem sportoltam, nem voltunk együtt). A közérzetem nem a legjobb így, kicsit több édességet is ettem, így sportolni szeretnék (bicaj, görkori, futás, persze nem egyszerre). Ettől még teherbe eshetek illetve nem fog elmenni a baba?
2012. júl. 11. 12:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerinted Rubint Réka is abbahagyta a sportot mikor babát akartak?
2012. júl. 11. 12:59
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Tudom, hogy túlaggódom, csak szeretnék biztosra menni! Nem tudom, hogy R.R. pl az első pár héten felfüggesztette-e a mozgást? Előfordulhat-e, hogy még a kezdeti stádiumban (amikor még nem is tudok a terhességről) a rázkódás árt, pl olvastam olyat is, h nem lehet szexelni sem talán a 10. hétig.

2012. júl. 11. 13:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező..tényleg túl aggódod....A terhesség nem betegség, hanem állapot!Ha megfogan a baba, és minden ok, akkor ha fejtetőre állsz sem megy el..Ha mégis megtörténik, annak nem a mozgás és a jó szex az oka!

Ha már most így aggódsz, mi lesz ha terhes leszel? Nem mozdulsz meg 9 hónapig?:o

2012. júl. 11. 13:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Én mindenképpen azt javasolnám neked, hogy keresd fel a nőgyógyászodat, és minden kérdésedet, félelmedet tedd fel neki. Hidd el, mindent el fog mondani. Én is ebbe a szakaszba tartok, felkerestem a nőgyógyászt és mindent megkérdeztem!Ugyanígy a háziorvost is!Hidd el, ők biztosan nem mondanak neked ostobaságokat, mint esetleg itt egyesek!De az én magán véleményem az, hogy ha nekem a picikém megfogan és kimutatja a teszt, biztosan az első 12 hétben, ami a legkritikusabb, nem teszem ki magam semmi megterhelőnek, így sportnak sem. És biztosan azt is tudod, hogy mire neked a teszt kimutatja a babádat, addigra már letelik a kritikus idő nagy része, gerinccső lezáródik, stb, szóval szedj vitaminokat is, főleg folsavat!Sok sikert!
2012. júl. 11. 13:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Én dolgoztam is,cipeltem 10 kilós dolgokat,nem is gondoltam h terhes vagyok.Azóta 4 éves és egészséges a kisfiam...aki sportol,és egészséges,hamarabb összejön neki a baba,mint egy eltunyult kövérnek.

Első voltam.

2012. júl. 11. 13:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! En is nagy sportolos voltam, heti 6-7x jartam edzeni. Aerobic, step, tanc, kangoo es minden mas:) amikor terveztuk mar a babat, peteeres elott csinaltam mindent, jartam amire jol esett, de a peteerestol a mensiig kihagytam az ugralassal, razkodassal jaro sportokat:)

Pl csak erositeses aerobicra jartam, amiben csak hasizom, guggolgatas, comb-fenekerosites van. Aztan ha megjott, akkor megint amire jolesett:) es a 3. ilyen honapban megfogant a babank. A pozi teszt ota semmilyen edzesen nem voltam. Az orvosom azt tanacsolta, hogy a 12. Hetig inkabb pihenjek, utana tornazhatok ujra:) 16 hetes vagyok, a 13. het ota minden nap tornazom a rubint reka legy bombajo kismama cimu dvd-re:) nagyon jol esik :))

2012. júl. 11. 13:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Neked szerencséd volt, cipeltél, sportoltál, mégis egészséges babád lett!De lehet, hogy másnak ez már megárt, én semmiképp sem javasolnám senkinek, hogy cipekedjen, főleg az első trimeszterben.De, nem vagyunk egyformák. Én is fontosnak tartom a testmozgást, van kifejezetten kismamatorna, baba-mama torna, ezeken részt fogok venni!Mindenkinek kellemes babvárást!
2012. júl. 11. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!