Mondanatok erre valamit? (cukor + inzulinszint terheles) Holnap megyek dokihoz, de kivancsi lennek a velemenyetekre.
Figyelt kérdés
cukor 0 perces: 5,8
inzulin 0 perces: 10,3
cukor 60 perces: 8,6
inzulin 60 perces: 57,9
cukor 120 perces: 4,7
inzulin 120 perces: 7,4
HOMA IR: 2,7
Annyi meg, hogy mi ez a homa ir?
2012. júl. 9. 15:34
1/4 anonim válasza:
Szerintem nem rossz eredmény, picit furcsának találom, hogy a két órás értékeid alacsonyabbak, mint a 0 percesek. Amúgy egyik sem extrém magas.
2/4 A kérdező kommentje:
ahogy en tudom, az ehgyomri inzulin kb 2szerese a normalisnak, a 60 percesnek max. 5x magasabbnak lehet lenni az ehgyomrinal, ami ebben az esetben meg meg is felelne, de mivek mar az ehgyomri se jo, ezert a 60 perces is magas. az meg tenyleg nem jo hogy a 120 perces alamegy az elozo kettonek. de tovabbi tapasztalatokat is varok, esetleg valaki aki hasonlo cipoben jar.
2012. júl. 9. 16:08
3/4 anonim válasza:
valószínűleg inzulinrezisztenciád van. A 120 perces cukor nagyon alámegy az éhgyomrinak. A 0 perces inzulin 5-ig szokott elfogadható lenni, de ha 2-3 körül van, az még jobb. És a 120 perces inzulin max. 5szöröse lehetne az éhgyomrinak, ahogy írtad is.
A HOMA index az inzulinrezisztenciát mutatja meg, elvileg a határ 4.4, de szerintem ettől függetlenül van IR-ed.
4/4 anonim válasza:
szia, utolsó vagyok. mit mondott a dokid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!