Szoptatás alatt simán teherbe eshetek? Értelmesen!
A szoptatás meg a teherbeesés úgy függ össze, hogy van az a bizonyos prolaktin hormon, ami a tejelválasztásért felelős (részben legalábbis). Viszont a magas prolaktin szint egy gyakori oka annak, ha vki nem tud teherbe esni.
Olyat is ismerek, aki nem is tudta szoptatni a babát, mégis a sok prolaktin hormon miatt nem sikerül az újabb bébi.
Úgyhogy mindenképpen védekezettek, ha nem akartok még másik babát. Elég értelmes volt? :P
Én is így tudom hogy amíg a baba 3-4 óránként szopik (tehát éjjel se hagy ki egy nagyobb időszakot!!) addig véd csak a szoptatás de ismerek olyat akinek 3-4 óránként szopizott a babája, éjjel is mégis 6 hetes korában mensizett ismét és onnantól minden hónapban (azaz van/volt peteérése).
2 barátnőm is szoptatás mellett lett terhes (mondjuk már nagyobb babákkal, 8 és 10 hónaposokkal) és én pedig még napi 3szor szoptattam a 13 hónapos fiam amikor terhes lettem a kistesóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!