Valaki írna nekem pozitív történeteket ciszta elmulasztásával kapcsolatban?
A dokim egy rutin viszgálat során 4x4 cm-es cisztát fedezett fel a petefészkemben. Tanácsolta, hogy várjunk még egy ciklust, hátha magától felszívódik-nem így lett, nőtt még 1cm-t. Ezután elkellett mennem vérvételre, a Ca 125 miatt, az értékem: 13,5 lett, tehát nem rosszindulatú elváltozásról van szó. A dokim szerint folyadékkal telt a ciszta.
Felírt fogamzásgátlót, hátha attól elmúlik. Tavaly volt egy missed ab műtétem, azelőtt sajnos 2 évig nem sikerült teherbeesnem, így gondolhatjátok mennyire magam alatt voltam mikor elvesztettük a kis csöpséget. Valóísznű lelkileg nem tettem túl magam a dolgokon, és lehet közrejátszott a ciszta kialakulásában. Nagyon szeretnénk kisbabát mihamarabb, és tudom, hgy ciszta mellett kicsi a teherbeesés valószínűsége, de úgy gondolom nem lehetetlen! Ezért gyógynövényes kombó teával próbálkozom, hátha hatásos lesz ezzel szemben. Hiszek benne, és úgy gondoltam, hogy 6-8 hetes kúra után (napi 3x iszom) ismét elmegyek az orvoshoz, és ha ennek ellenére növöget a ciszta, akkor nincs mese elkezdem szedni a fogamzásgátlót....
Megjegyzem semmi fájdalom érzetem nincs, se nem szúr, se nem görcsöl, az ég világon semmi....
Viszont a másik oldalról bennem van a félsz, hogy ezzel nem csinálok e magamnak nagyobb bajt, hogy így alternatív módszerekkel próbálozom....?! Esetleg elveszíthetem a petefészkemet.... :(
Volt valakinek hasonló problémája? Gyógynövények segítettek?- vagy magától elmúlt?
Nekem van egy távoli ismerősöm, aki nem is védekezett, mert hosszú évekig nem jött össze a baba. (Azt nem tudom, hogy miért nem jött össze.) Aztán egyszer csak terhes lett, és az ultrahangon megmondták neki, hogy van egy cisztája, de azt mondták, hogy hagyják, hátha a gyerek elnyomja a cisztát, és így is lett, a baba nőtt, a ciszta meg elsorvadt és végül egy gyönyörű kisbaba született.
Sajnos "közelebbit" nem tudok az esetről.
Ciszta és ciszta között különbség van. A kérdezőnek egy nagyobb van, az első válaszadónak több... Kb. 15-20 féle ciszta létezik, kezelésük is különbözhet. Amit feltétlenül zárj ki, az a policisztás ovárium szindróma (www.pco-szindroma.hu) és a mögötte megbújó inzulinrezisztencia. Ezeket lehet kezelni, és kell is, ha megvannak. Ha nem ezek a problémák, akkor a ciszta típusától függően más-más dolgot lehet, kell, vagy nem kell tenni. Itt át tudod tekinteni a "választékot":
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!